НА ЖИВОВойната в Украйна

Какво време ни очаква през февруари?

1120

Очакваната средномесечна температура пред февруари ще бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е от 1 до 3 градуса, в Южна България и по Черноморието – между 3 и 6 градуса, а в планините – между минус 8 и минус 4 градуса. Най-ниските температури през месеца ще бъдат предимно между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите - между 15 и 20 градуса, показва прогнозата на НИМХ.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 30 и 50 мм, в планините и Рило-Родопската област - между 60 и 80 мм.

През пръвото десетдневие в по-голямата част от страната температурите ще бъдат близки и малко по-ниски от обичайните за периода. Облачността ще е често значителна и на места ще има валежи - в северозападната половина от сняг, а в югоизточната - от дъжд, преминаващ в сняг.

През второто десетдневие температурите относително ще се повишат. Вероятност за валежи и от дъжд, и от сняг има в периода 14-17-и, но вероятността да се задържа снежна покривка е малка.

През последната седмица от месеца температурите ще бъдат близки до обичайните. Вероятност за валежи има около 21-и, 25-и и в края на месеца, когато през страната ще преминават атмосферни смущения и ще настъпва относително понижение на температурите.

ОЩЕ: Прогноза за времето - 30 януари 2023 г. (понеделник)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

От БДЖ се оплакаха: Хвърлят масово...
Времето утре - 28 март 2023 г....
ВАС пусна обществената поръчка...
5G смартфон и смарт телевизор...
ВВС успешно транспортира медицински...
Избирателите с увреждания подават...
Отнемането на шофьорската книжка...
Главният секретар на МВР: Купеният...
Питейната вода в Дупница може...
"Информационно обслужване"...
БАБХ започва засилени проверки...
Мария Габриел: Четенето е ценност,...

Последни новини