Калоян Методиев: За 8 месеца еднолично управление Радев ни изолира в ъгъла на Европа

2393
Калоян Методиев: За 8 месеца еднолично управление Радев ни изолира в ъгъла на Европа
Снимка: Личен архив

“Европейският съюз ще е по сигурен, ако Румъния влезе в Шенген“. Думите са от вчера на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в Букурещ. За нас остана мълчанието и австрийско-холандското „Не“!". Това пише във Facebook политологът Калоян Методиев.

"Тежко е за българския народ да гледа как го заобикалят и стои изолиран в ъгъла на Европа между пълноправните си европейски съседи – Гърция и Румъния. Не е справедливо! И трябва ясно да се посочи причината", смята той.

Асен Василев: Радев готви голяма подмяна на посланиците ни

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър Асен Василев предупреди, че президентът Румен Радев и назначеното ...

Според него служебният кабинет вече е "ноторно известен с корупцията и некадърността си". Известен е и с "двуличието на своя баща и с канския му апетит за власт".

"За 8 месеца еднолично управление Румен Радев успя да ни откъсне от северните ни съседи, да ни постави в изолация и да срути единствения консенсусен национален приоритет – присъединяването към Шенгенското пространство", твърди Методиев.

ОЩЕ: Иван Костов: Румен Радев узурпира власт

По думите му - съставянето на редовно правителство, премахването на служебния кабинет, укрепването на рухналата граница, стабилизиране на институциите и проактивна европейска политика за излизане от изолацията са спешни задачи на следващия парламент в сферата на външната политика и сигурността.

Радев: Преди да сме се стопили физически - няма ли опасност да угаснем духовно?

"Няма ли опасност да угаснем духовно преди да сме се стопили физически? Не е ли физическото чезнене на нашата нация резултат от морална...

"Българите имат право и трябва да пътуват и търгуват свободно, защото не са по-долу от другите европейски народи", завършва политологът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com