Капризите на балконските цветя

14576
Капризите на балконските цветя
Снимка: iStock

Цветята добавят особен чар към вашия балкон и превръщат това допълнително пространство в кът за почивка. Разберете какви цветя са подходящи да отглеждате на вашия балкон:

При открити балкони

Петунията ще разкрие ярките си цветове през лятото и може да бъде окачена на висяща саксия. Ако ще отглеждате петуния от семена, засаждането трябва да започне около февруари-март. Пазете цветето от пряка слънчева светлина, поливайте редовно с прясна вода.

Невенът е също отличен вариант за открит балкон. Често може да го видите в градините и градските алеи, но се чувства добре и в саксии. Засадете цветето в саксия с 20-30 на разстояние 10-15 см един от друг. Невенът обича слънцето.

Кои цветя могат да зимуват на балкона?

При остъклени балкони

Лобелията ще ви даде изобилие от малки сини, лилави цветове на балкона. Може да се постави и на висящи саксии. Цветето не е капризно, но обича водата и трябва да го предпазите от пряка слънчева светлина.

Теменужките ще в изненадат с богато разнообазрие от цветове. Трябва да бъдете готови да ги поливате всеки ден. Ако засадите върбинка на балкона, това цвете ще цъфти от края на май до първата слана, радвайки ви с малките си цветове. Не можем да пропуснем здравеца, чийто аромат премахва напрежението. Той е лесен за отглеждане, дори вирее на открито. Периодът на цъфтеж продължава около 1,5 месеца и започва през май. Фуксията е с богати цветове и ярки нюанси. За да се наслаждавате на повече цвят през зимата и лятото, засадете бегония.

Балконски цветя за северно изложение

На северния балкон най-добре се чувстват сортовете, които обичат сянка. Това е цикламата, която може да расте и цъфти без светлина. Ако обичате зеленината, която да ви създаде горски уют, отглеждайте папрат. Шикозните буйни храсти се чувстват страхотно на сянка. Хортензията е с богат цвят и е идеална за северни балкони. Нуждае се от често поливане, а не от слънчева светлина.

Кога да приберем цветята от балкона?

Кои са най-популярните балконски цветя?

Най-популярните цветя за отглеждане на балкона в саксии са петуниите. Благодарение на разнообразието от цветове, дългия цъфтеж, разнообразието от сортове и видове, те създават уникален дизайн на балкона.

Цинията е красиво цвете с гъсти зелени листа и големи, ярки цветове. Може да оцелее и в най-големите горещини. Трябва само да осигурите редовно поливане и да не мокрите листата.

Мушкатото е друго често срещано цвете, което украсява нашите балкони. То не е капризно, нуждае се от светлина и топлина. Цъфти обилно през топлите дни. Поливайте често през лятото и по-оскъдно през зимата. През студените месеци трябва да го внесете в дома си. Ароматът му е успокояващ и гони комари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Как да решим проблема с бледия разсад от пипер и патладжан?

Засаждане на лук в открита земя: правила и съвети за отглеждане

Как да предизвикате покълване на чесън в пластмасова бутилка у дома?

Отглеждане на краставици - ето как го правят японските градинари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com