НА ЖИВОВойната в Украйна

Карадайъ смята, че липсата на диалог и единни действия са пропуска ни за Шенген

1052

Карадайъ смята, че липсата на диалог и единни действия са пропуска ни за Шенген, стана ясно от срещата на ДПС с кандидата за премиер на ГЕРБ в лицето на проф. Николай Габровски. 

"От 2011 г. с решение на ЕК и ЕП България покрива изискванията за членство и в Еврозоната и в Шенген. Тогава ние трябва да си зададем въпроса кои са пропуските на България в този период, защото за да се случат 2011 г. тези решения на ЕК и ЕП, значи до 2010 г. българските политици, българската дипломация, органите и институциите в България, българските партии, са свършили определена дейност", каза още Карадайъ. 

Той попита кой е онзи пропуск на България след 2011 г., а най-вече последната година и половина. "Кой е онзи пропуск на България? Единият пропуск искам да го назова на глас. Липсата на разговори, липсата на диалог, на единни действия на българските политици, на българските политически партии, на българските институции, на българската дипломация в тази посока. С честите избори и смяната на правителство и отказът от диалог и разговори по важните за България теми, стигаме до такива ситуации, в които трудно можем да си отговорим на някои от въпросите", заяви още Карадайъ. 

ОЩЕ: Депутатите ще изслушат премиера Гълъб Донев по темата Шенген

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Правителството тихомълком е...
Димитър Ганев: Обединението...
Радев: Всички говорят за политическа...
Радев: България първа реагира...
Иван Демерджиев: Ще предложа...
Кристиян Шкварек: Да искаме да...
Донев: Честите избори да не притесняват...
Донев: България никога не е била...
Донев: ЕК ни благодари за помощта...
Борисов скърби за жертвите след...
Корнелия Нинова обсъди с клуб...
НДСВ ще прескочи бариерата за...

Последни новини