Каракачанов иска България да защити Виктор Орбан пред ЕС

2443
Каракачанов иска България да защити Виктор Орбан пред ЕС
Снимка: ВМРО

С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме оперативен Министерски съвет относно позицията на България за санкциите към Унгария. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов в студиото на BTV.

Той обяви, че тази сутрин е внесъл предложение в Министерския съвет, с което се настоява правителството да излезе с позиция в подкрепа на унгарския премиер Виктор Орбан. По-рано днес и председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров настоя за официална позиция в подкрепа на Орбан. Каракачанов, Симеонов и Димов са именно от квотата на патриотите в правителството.

Орбан се изкара мъченик, докато Унгария върви към жестоко наказание от ЕС

Дошло е време за важен избор – ще бъде ли позволено на едно правителство, което нарушава ценностите на Европейския съюз (ЕС), да ...

Миналата седмица Европейският парламент направи безпрецедентна стъпка, като задейства наказателна процедура срещу Унгария, заради "съществуването на ясен риск Унгария да извърши тежко нарушение на ценностите, на които се основава ЕС".

Каракачанов добави, че на предстоящото утре или най-късно на заседанието на кабинета след седмица ще бъде разгледана точка за изготвянето на официална позиция на държавата в подкрепа на Виктор Орбан и против налагането на санкции на Унгария.

"Тук се третират въпроси за националния суверенитет. Не съм съгласен Европейският съюз да става Съветски съюз, когато някоя страна иска да реши вътрешните си проблеми", каза още Каракачанов.

 

Унгария е спряла доставките на храна на отхвърлените кандидати за убежище

Унгарските власти са преустановили доставките на храна на търсещите убежище, настанени в транзитните зони, съобщава електронното издани...

Tой пусна и свой статус в социалните мрежи, от който става ясно, че председателят на ВМРО – Българско национално движение на Министерски съвет ще отстоява позиция в защита на Унгария и срещу двойните политически стандарти на Съюза.

 

Ето пълният текст от профила на Красимир Каракачанов: "Като лидер на ВМРО – Българско национално движение подкрепям твърдото отстояване на вътрешнодържавните интереси, както и позицията да не бъде допускана намеса в националните въпроси на суверенните държави в рамките на Европейския съюз. Подкрепям позицията на представителя в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който беше един от първите, които защитиха не само Виктор Орбан и Унгария, но и нуждата от нова политика по посока на ЕС – Съюз на националните държави. Ето защо смятам, че трябва да бъдем категорични и да защитим националната идентичност на България, като се противопоставим на крайната мярка срещу Унгария, наложена именно заради изразеното различно мнение и отстояването на националните интереси от страна на нейния министър-председател, каквато всъщност е и работата на всеки държавен ръководител.

България и Унгария ще си сътрудничат по въпросите на ядреното регулиране

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество и обмен на информация по въпросите на ядреното регулиран...

Като заместник министър-председател и министър на отбраната и като член на Министерски съвет ще направя каквото е необходимо, за да защитя интересите и националната идентичност на България. С моя колега - вицепремиера Валери Симеонов и с министъра на околната среда и водите Нено Димов инициирахме свикването на оперативен съвет на Министерски съвет именно по тази тема."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Новият командващ армията на Дания пристигна в Киев за среща с генерал Сирски (СНИМКИ)

Не ни дават западно оръжие: Командирът на "Азов" пита докога ще се вярва на руската пропаганда (ВИДЕО)

Сателитите показват: Болезнени загуби за Русия след украински удари (ВИДЕО)

Масирана украинска атака с дронове: 50 свалени според Русия (ВИДЕО)

Търсят се соларни специалисти: Това е може би една от най-перспективните професии в бъдеще

В Германия работят повече от всякога: 55 милиарда часа работа - рекорд!

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа