НА ЖИВОВойната в Украйна

Катапултиралият пилот на Су-25 е откаран във ВМА София

2031

Състоянието на пилота, пострадал при разбиването на военния самолет Су-25 край авиобаза "Безмер", е добро. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, цитиран от БГНЕС.

"Доколкото имам информация, понеже инцидентът се е случил скоро, той е катапултирал, контактен е, настанен е в болница в сравнително добро състояние. Повече тепърва ще се запознавам".

Катапултиралият пилот на Су-25 е откаран за преглед и лечение във ВМА София, обяви военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев, цитиран от БНР. Военна прокуратура Сливен пое разследването на авиокатастрофата от този следобед във военно-въздушна база „Безмер“. Все още не е ясна причината за инцидента, каза полк. Тинев. Започнало е разследване на място.

Пилот пострада след катапултиране от Су-25 край авиобаза "Безмер"

"По неизяснени към настоящия момент причини пилотът губи управление, което налага да катапултира и самолетът се е разбил. Пилотът е в сравнително добро здравословно състояние и беше транспортиран във ВМА-София. В момента следствена група от военни следователи и прокурори извършва всички необходими процесуално-следствени действия на мястото на инцидента."

Полк. Тинев коментира и какво се е случило с машината след удара ѝ в земята. "Разбита е и е изгоряла напълно". Военно-окръжният прокурор каза още, че пилотът е старши офицер с много опит. "Офицер от авиобаза "Безмер" с голям опит и стаж. Хубавото е, че в сравнително добро общо здравословно състояние, но се налага да бъде допълнително прегледан за някакви евентуални вътрешни травми, вследствие на катапултирането". По непотвърдена информация пилотът е бивш командир на авиобазата.

В авиобаза Безмер прстигна седмият модернизиран Су-25

Седмият модернизиран Су-25 беше доставен в авиобаза Безмер. Това е предпоследният самолет от общо осем Су-25, предвидени за ремонт, мод...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Нова експертиза за кораба "Илинден":...
БДЖ пуска празничен коледен влак...
Още европари в размер на милиони...
Йоана Буковска: Изразът "Бий...
Какво търси българинът в Google...
Ръст на регистрираните онлайн...
Омбудсманът иска по-бърз достъп...
Проучване: Гъвкаво работно време...
Експерт: Ако държавата забрани...
Как да разпознаваме фалшивите...
Докато ВСС се накани, кандидатка...
Започва изплащането на пенсиите...

Последни новини