НА ЖИВОВойната в Украйна

Kaufland изгради парк с над 300 нови дървета в кв. „Горубляне“

1099

Над 300 дървета и близо 1000 храсти са засадени около новия хипермаркет на Kaufland България в столичния квартал „Горубляне“, който предстои да заработи до края на месеца. Имотът е с площ от над 15 000 кв. м, като повече от 6000 кв. м са озеленени.

В своеобразния парк край новия хипермаркет са засадени различни фиданки, като растителността е подбрана така, че да има максимална оптимизация на пространството. Изборът на видовете е съобразен със способността им да абсорбират по-големи количества въглероден диоксид.

„Идеята да обособим пространството около нашия нов хипермаркет в кв. „Горубляне“ в парк е резултат от усилията ни да работим за подобряване на средата, в която живеем. Оптимизирахме цялата прилежаща зелена площ, като засадихме максимален брой дървета. Знаете, че едно голямо широколистно дърво абсорбира около 15 кг CO₂ годишно и затова в големите градове всяко дърво е от изключително значение в борбата за по-чист въздух“, това коментира изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Сред широколистните видове има два вида кестен, бреза, чинар, японска вишна, див рожков, акация, липа и дъб. При иглолистната растителност има смърч и туя. Значителна част от пространството е заето от храсти – вечнозелени, увивни като дива лоза, иглолистни като хвойна, цъфтящи през пролетта като люляк и други, цъфтящи през лятото. Обхванат е целия период на цъфтеж от март до октомври, използвани са и видове с есенно обагряне на листата.

Обликът на цялата зона около обекта се допълва от изградената от Столична община велоалея по ул. „Самоковско шосе“, а предстоящата реконструкция на ул. „Владичина ливада“ ще осигури и още по-добър достъп за живущите в квартала.

Хипермаркетът в „Горубляне“ ще бъде 13-ият обект на Kaufland в София и 63-ият магазин на веригата в страната. Той ще бъде първият хипермаркет на веригата, изграден изцяло по най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство. Обектът се захранва със 100% „зелена“ енергия и в него са събрани всички екологични иновации, въведени в последните години от Kaufland. Откриването на новия хипермаркет ще бъде в края на септември.

Kaufland България разкрива 100 нови работни места

Kaufland България разкрива 100 нови работни места с отварянето на хипермаркета си в столичния квартал „Горубляне“. От начал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

"Галъп": Българите предпочитат...
Кока-Кола ХБК България бе отличена...
Kaufland е изкупил родна земеделска...
Коя е най-почтената община в България...
Доброволците, помагащи на украинския...
Диана Димитрова: Обществото...
"България в еврозоната" - контрапротестиращи...
Откриха мъжът, изчезнал на Витоша...
Спират планово шести блок на АЕЦ...
Експерт: В Европа има мълчаливо...
СГС оттегли питане до Люксембург...
Стефан Данаилов на 80: Години...

Последни новини