Кегел упражнения - за какво помагат?

4525
Кегел упражнения - за какво помагат?
Снимка: iStock/Guliver

СЕКС

По време на сексуална възбуда мускулите на влагалището се отпускат и това дава възможност за проникващ секс. Тези мускули се отпускат бавно, поради което прелюдията може да бъде много важна. След секс обаче вагината се връща към обичайната си форма и напрежение. Съществуват много митове за въздействието на проникващия секс върху женското тяло. Няма доказателства, че сексът причинява отпускане на вагината с течение на времето.

РАЖДАНЕ

По време на вагинално раждане мускулите на влагалището се разтягат. Тази разтеглена форма намалява бавно. След раждането е малко вероятно вагиналните мускули да се усещат по същия начин, както преди, и може да е необходимо време, за да свикнете с това усещане. Някои жени съобщават за промени във вагиналната форма или еластичност след раждането. В този случай жената може да изпитва по-малко усещане или удовлетворение по време на секс, но тези чувства обикновено се възвръщат с времето. Увреждането на кожата, тъканите или мускулите по време на раждането също може да доведе до промени във вулвата и вагината. Това може да промени усещането за хлабавост или стегнатост на вагината.

Какво се случва с нас, когато не правим секс дълго време?

СТАРЕЕНЕ

С напредването на възрастта тялото се променя. Кожата и мускулите постепенно стават по-малко стегнати и силни, което помага да се обясни защо вагината може да започне да се усеща по-свободна.

ЛЕЧЕНИЕ

Мускулите на тазовото дъно обграждат вагината. Те поддържат вагината, матката, пикочния мехур и ректума на място. Когато тези мускули се разхлабят, вагината може да се чувства по-малко стегната. Съществуват упражнения, които могат да укрепят мускулите на тазовото дъно.

Тези упражнения могат да променят начина, по който се чувства вагината, и да подобрят цялостното здраве. Силните мускули на тазовото дъно могат да помогнат за предотвратяване на инконтиненцията и пролапса на органите, който се получава, когато органите се изплъзват от мястото си. Кегелите са най-разпространеният вид упражнения за тазовото дъно. Те са дискретни и лесни за изпълнение, като се използват следните стъпки:

Искате да подобрите сексуалния си живот? Ето как

1. НАМЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ МУСКУЛИ: При уриниране се опитайте да спрете потока на урината. Мускулите, които използвате, са мускулите на тазовото дъно. Редовното правене на кегели по време на уриниране обаче може да бъде вредно за здравето на пикочния мехур.

2. ИЗБЕРЕТЕ ВРЕМЕ: Изберете тих момент, в който да се отпуснете, и се концентрирайте върху лекото свиване на мускулите на тазовото дъно.

3. ЗАДРЪЖТЕ И ОТПУСНЕТЕ: След като свиването на тези мускули се почувства естествено, стиснете и задръжте позицията. Постепенно се опитайте да задържите стискането в продължение на 10 секунди. След това отпуснете мускулите за 3 секунди.

4. ПОСТОЯНСТВО: Направете така, че да повторите това упражнение 10 пъти подред.

Стремете се да правите 2-3 серии от по 10 Кегела три пъти всеки ден. Както при всички упражнения, изграждането на сила може да отнеме време и може да отнеме до 6 месеца, за да се забележи разлика. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно