Кевин Спейси ще получи голяма филмова роля въпреки съдебните дела

1459

Въпреки че Кевин Спейси все още е въвлечен в съдебни спорове, той официално е избран за следващата си голяма филмова роля. Спейси е избран за главна роля в "Control" само няколко седмици след като излезе невредим (от финансова гледна точка) от съдебно дело за сексуален тормоз на стойност 40 млн. долара. „Variety“ съобщава, че британският независим филм ще е на Cupsogue Pictures, а сценарист и режисьор е Джийн Фалайз.

В "Control" се разказва за министърка от британското правителство, която има афера с министър-председателя. Една нощ нейната самоуправляваща се кола е отвлечена от мистериозен непознат, който иска да използва нейна тайна за отмъщение. Лорън Меткалф играе правителствената министърка, Марк Хемптън - министър-председателя, а Кевин Спейси - непознатия, който отвлича колата.

В края на октомври Кевин Спейси се изправи пред съда по граждански иск за 40 млн. долара, подаден от Антъни Рап, който го обвинява в сексуален тормоз, когато Рап е бил тийнейджър. В крайна сметка журито в Ню Йорк застана на страната на Спейси, като реши, че той не е насилвал Рап. Съдия Люис Каплан прекрати делото след единодушното решение на съдебните заседатели, че адвокатите на Рап не са предоставили достатъчно доказателства за обвинението в сексуален тормоз.

Разбира се, случаят с Антъни Рап далеч не е единствената гореща вода, в която Кевин Спейси се „вари“ в момента. През следващото лято го чака друг съдебен процес във Великобритания, тъй като срещу него са повдигнати пет обвинения в сексуално посегателство, за които се твърди, че са се случили между 2005 и 2013 г. Спейси пледира "невинен" по всички обвинения, а съдът ще реши кога ще се състои процесът срещу него.

Наскоро британската Кралска прокуратура обвини Кевин Спейси и в седем сексуални престъпления, произтичащи от една жалба, припомня БГНЕС. Спейси все още не е представил пледоария по тези обвинения. Освен тези различни обвинения в сексуални престъпления Кевин Спейси е осъден да плати на продуцента на "Къща от карти" MRC 31 млн. долара поради отмяната на сериала на Netflix след обвиненията му в злоупотреба.

Фалайз не е единственият човек в бизнеса, който все още е готов да работи със Спейси, като актьорът има няколко други проекта. Първият от тях, "The Man Who Drew God", се очаква да излезе през 2022 г. и разказва реалната история на сляп художник, който рисува реалистични портрети само като слуша човешки гласове. Кевин Спейси участва и във филм, който трябва да излезе през 2023 г., озаглавен "Peter Five Eight", където играе мистериозен мъж, който се появява в планинско градче по молба на шефа си. Кевин Спейси беше заменен в няколко роли или премахнат, откакто скандалите му излязоха наяве. Освен че беше отрязан от "Къща от карти", Netflix отмени и завършения биографичен филм за Гор Видал, в който Спейси изпълняваше главната роля. Във филма на Ридли Скот "Всичките пари на света" той беше заменен от Кристофър Плъмър.

Кой ще наследи една от най-желаните длъжности в Холивуд?

Боб Айгър от Уолт Дисни отново ще бъде помолен да посочи свой наследник като главен изпълнителен директор – един от най-големите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Шоубизнес

„Спайс гърлс” се събират за коронацията...
Марк Антъни се ожени за 31 години...
Убеждават крал Чарлз III да разкаже...
Вижте хората, които ще се "бият"...
Ива Екимова разплака интернет...
Още една актриса обвини Харви...
Актьорът Иво Аръков изкара дебютно...
Евгени Минчев: Цените ми избождат...
Коя българска народна песен звучи...
Скандал на "Оскар"-ите - съмнения...
И Тейлър Суифт с нов клип, но ще...
Салма Хайек на 56: в секси дръзка...

Последни новини