Кино, театър и фолклорен фестивал на Есенните празници в Асеновград

3704
Кино, театър и фолклорен фестивал на Есенните празници в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Близо 20 дни ще продължат Есенните празници на Асеновград тази година. Асеновградчани и гости на града ще се докоснат до непознати поетични творения.

Участниците в „Нощ на музеите“ ще имат възможността напълно безплатно да се насладят на концертите и да разгледат изложбите, разположени в трите музейни сгради. Поетични спектакли ще се преплитат с премиери на интересни книги. Кулминацията ще настъпи в Деня на незавизимостта на България – 22-ри септември, когато Асеновград ще се превърне в град на танци и фолклорно изкуство.

А краят на Есенните празници ще бъде началото на непоказваната досега в града поредица „Кино за пътешественици“. Ето и цялата подробна програма за мероприятията в Асеновград:

– 20 септември - 17:30 ч. - Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - Представяне на поетичния сборник за незрящи „Докосване" на Красимир Ортакчиев

– 21 септември - „Нощ в музея“ - От 20:00 ч. ще стартира безплатен музеен тур из трите музейни сгради и емблематични църкви – сборен пункт пред входа на централната сграда на Историческия музей. Вход свободен (от 18:00 ч. до 00:00 ч.) за сградите на Исторически музей: централна сграда, Етнографска къща и Старинно училище „Свети Георги”. В централна сграда на Историческия музей ще бъде представена изложбата „Възцаряване", по повод 800 години от възкачването на престола на цар Иван Асен II. От 18:30 ч. пред Историческия музей в Асеновград ще се състои концерт на Музейната музикална школа. В Етнографска къща ще бъде представена изложбата „Накитът - огледало на душата", съдържаща непоказани експонати от фонда на ЕК. В Старинно училище „Свети Георги“ от 17:30 ч. ще се проведе откриване на изложба живопис на художника Петър Славов – Кера. Пак там от 19:00 ч. ще започне мултимедийна презентация „Градски пейзажи в цветна палитра” на Атанас Кендев и групата „Станимашка фотографчийница”. От 20:30 ч. ще се състои „Джаз в Старинното училище” - концерт с Веси Пашалиева.

– 22 септември - 10:30 ч. - Градски парк - Фолклорен фестивал „Станимака” за песни, музика, танци и занаяти.

Стотици килограми храни събраха асеновградчани в помощ на възрастни хора

Стотици килограми хранителни продукти събра в Асеновград кампанията "7 КАУЗИ". Тя е насочена в помощ на възрастни хора със социални пен...

– 25 септември - 18:00 ч. - Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - Театър „Хенд” представя комедията по Алфред Жари „Крал Юбю” - вход свободен.

– 26 септември – 17:30 ч. - Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - Поетичен спектакъл „Море от спомени" на пловдивската поетеса Цвета Михайлова.

– 28 септември - 17:30 ч. - ул. „Железарска” №7 - Откриване на паметна плоча на фотографа Крум Савов.

– 1 октомври - 17:30 ч. - Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - Ден на поезията и поетична премиера на книгата „Обител“ от Атанас Георгиев.

– 2 октомври – 13:30 ч. - пред Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - „От Рожен до Марица” - фотоизложба за река Чая и „Нашата река” - информационна екокампания на Градска библиотека и асеновградски училища.

Кампания за безплатна помощ на деца и възрастни с логопедични и психически проблеми

„Дни на отворени врати“ обявиха в Центъра за логопедична и психологична подкрепа в Асеновград. В рамките на кампанията, коя...

– 3 октомври - 13:30 ч. - Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - Прожекция на филм от поредицата „Слава” за героизма на българските воини в битката при Дойран, по повод 100-годишнината от края на Първата световна война. На площад „Академик Николай Хайтов” в Асеновград от 17:30 ч. ще започне концерт на Представителен оркестър на ВВС, град Пловдив.

– 4 октомври – 18:30ч. - зрителна зала в Стария съвет (улица „Цар Иван Асен II” №38) - Откриване на фестивала „Кино за пътешественици” с филма „С кану по Амазонка” (вход с билети).

– 5 октомври - 18:00 ч. - Старинно училище „Свети Георги” - Изложба живопис „Little Bird” – спомен за художника Даниела Георгиева.

– 10 октомври – 17:30 ч. - Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ - Поетична вечер с поета Петър Динчев, който е „Почетен гражданин“ на Асеновград.

А по повод Европейската нощ на учените на 28.09.18 г. Националната астрономическа обсерватория в Рожен обявява Ден на отворени врати от 10:00 ч. до 16:00 ч. Пред посетителите ще бъде представена научно-популярна лекция, аслед това най-любознателните ще имат възможността да задават въпроси, свързани с астрономията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com