Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов в Шумен: Да запретнем ръкави заедно (СНИМКИ)*

3724
Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов в Шумен: Да запретнем ръкави заедно (СНИМКИ)*
Снимка: "Продължаваме промяната - Демократична България"

„Време е всеки един от нас да запретне ръкави, да застанем рамо до рамо заедно и да създадем онази България, в която всеки гражданин има право на нормален европейски живот. Всеки глас повече е един компромис по-малко. Има как!“ Този призив отправи в Шумен съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков. Той говори пред пълната зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, застанал редом до съпредседателя на „Демократична България“ (ДБ) ген. Атанас Атанасов.

"Закриваме кампания с увереността, че ще сме първа политическа сила. Щe положим всички необходими усилия да бъде направено правителство, България да излезе от политическата криза и да бъде прекъснато едноличното управление на Румен Радев. Всеки глас ще е важен, за да може в България да има нормален европейски живот“, заяви пред множеството ген. Атанасов.

Кирил Петков и Атанас Атанасов избраха региона-люлка на българската държава, за да закрият заедно предизборната кампания на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) за Северна България. Към събитието се присъединиха също привърженици на коалицията от регионите на Разград и Търговище. Публиката стана на крака при изпълнението на химна на Шумен „Оттука започва България“ и посрещна кандидатите за народни представители на ПП-ДБ от 30 МИР – Шумен.

„От Шумен е започнала България. Сега искаме оттук да се развие и обединението между всички, които искат да видят страната ни истинска европейска държава“, подчерта водачът на листата акад. Николай Денков. Тогава децата ни ще се върнат у дома. „Те искат да се върнат! Но искат да се върнат в една подредена България, в която да създадат семейства, да изпратят децата си в добри училища, които дават качествено образование; да не се притесняват от здравословни проблеми, защото медицинската грижа е качествена; да не губят време в битки с администрацията. Такава България трябва да им предложим, за да се върнат! И ние можем да го направим! ИМА КАК!“, каза почетната гражданка на Шумен и кандидат за народен представител от ПП-ДБ Бисерка Йовчева.

„Показахме, че има как само за 164 работни дни едно демократично правителство да изведе България начело в три класации по ръст в Европейския съюз - на износа, на индустриалното производство и на доходите. Има как да постигнем и повече справедливост, достъпно здравеопазване и качествено образование за всеки. Просто трябва да изберем да го направим на 2 април с номер 12“, призова и Лена Бориславова – член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ и кандидат за народен представител в 24 многомандатен избирателен район - София. „Трябва да повярваме, че зависи от всеки един от нас да поискаме повече, да очакваме повече, да живеем в светло европейско бъдеще, защото има как!“, завърши изказването си тя.

Присъстващите в залата на театъра се насладиха на талантливите изпълнения на певицата Полина Младенова и на танцьорите от фолклорен танцов ансамбъл „Пъргавелче“ с хореограф Роза Чанова.

Лидерите на коалицията Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов продължиха разговорите с хората в неформална обстановка дълго след края на официалната програма.  

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване, сключен между "Уебграунд Груп" АД и коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" за парламентарни избори 2023 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com