НА ЖИВОВойната в Украйна

Кирил Петков предупреди за риск от скрита подкрепа на Габровски (ВИДЕО)

2982

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков предупреди за риск от скрита подкрепа на кандидата за ГЕРБ проф. Николай Габровски, стана ясно от думите му пред медиите в парламента. 

"Хубаво е всички ясно да кажат дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ или не. Не трябва да се заиграват с кворума другата седмица. Рискът просто някой да не се появи и реално да падне кворумът, би било скрита подкрепа", каза Кирил Петков.

Според него би имало опасност от скрита подкрепа при липсата на 10 депутати от парламентарна група. Той заяви, че всякакви разговори се чуват в кулоарите, но това засега са предположения. 

Петков подчерта, че уважават проф. Николай Габровски, но няма да го подкрепят. "Всички наши депутати ще бъдат там и ще гласуват "против", обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".  
Той уточни, че "Продължаваме промяната" не са се срещнали с проф. Николай Габровски, защото няма смисъл и го посъветваха да се съсредоточи върху партии, които биха му дали подкрепа. Припомняме, че днес "Продължаваме промяната" и "Възраждане" трябваше да имат срещи с кандидата за премиер, но стана ясно, че са отказали такива и среща Габровски ще има само с ДПС. 
ОЩЕ: Срещите на Габровски с политическите сили: Ще отидем, няма да отидем

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Росица Матева уверява, че ЦИК...
Пет от деветте служебни правителства...
Димитър Ганев: Предизборната...
Даниел Лорер: Хората искат решения...
По искане на ГЕРБ: Конституционният...
Петър Витанов: Предоговарянето...
ДАНС предали справката за Gemcorp...
Николай Нанков: Шишков е възложил...
ДБ са питали най-много в 48-ия...
Послания на изпроводяк на 48-ото...
Анкета: Как депутатите оценяват...
Стана ясно кога новият-стар служебен...

Последни новини