НА ЖИВОВойната в Украйна

Кирил Петков: Срам, г-н президент! Служебното правителство е механизъм за връщане на статуквото

6825

Българската банка за развитие - това беше първата битка спечелена срещу задкулисието, което през нея ограбваше публични средства. Осем фирми бяха взели 1 милиард от нашите пари! С промяната банката започна да дава кредити на малки и средни предприятия. Това написа на профила си във Facebook съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Управлението й поеха истински професионалисти с международен опит, завършили университети като MIT и работили в големи организации като „Маккинзи“. Валентин Михов и Васил Щонов бяха заменени днес от хора, приближени на задкулисието - единият, от които назначен директно от ДПС. Защо? Защото започнаха да търсят сметка на крадците от миналото, които години наред са източвали банковата институция", допълва той.

Директорът на ББР: Заради лоши кредити банката ще загуби 300 млн. лв.

"Това служебно правителство, за съжаление, окончателно потвърди, че е ретрограден механизъм за връщане на статуквото. Опитаха се да върнат обратно „Газпром“, успяха да върнат Добринки-те в изпълнителната власт, а сега посегнаха на единствения професионален борд на банката, който подгони хората, свързани с Вълка и източили 150 милиона от ББР. Няма връчен мандат за съставяне на правителство, няма внесен бюджет, въпреки че законът го изисква, има само празни приказки и координация с ДПС дори за това кой да оглави спортната комисия в парламента. Срам, г-н Президент!", завършва поста си Кирил Петков. 

Дебатът за бюджета прерасна в разговор за политическото либидо на партиите

По време на дебата по декларацията за задължаване на служебното правителство да внесе бюджет за 2023 г., многократно от "Продължаваме п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Пет от деветте служебни правителства...
Димитър Ганев: Предизборната...
Даниел Лорер: Хората искат решения...
По искане на ГЕРБ: Конституционният...
Петър Витанов: Предоговарянето...
ДАНС предали справката за Gemcorp...
Николай Нанков: Шишков е възложил...
ДБ са питали най-много в 48-ия...
Послания на изпроводяк на 48-ото...
Анкета: Как депутатите оценяват...
Стана ясно кога новият-стар служебен...
Окончателно: София, Варна и Пловдив...

Последни новини