Класическо програмиране срещу SaaS платформа за създаване на онлайн магазин — кой печели?

2583
Класическо програмиране срещу SaaS платформа за създаване на онлайн магазин — кой печели?
Снимка: now.bg

Електронната търговия бележи огромен ръст през последните няколко години не само в България, но и в целия свят. Очакванията на експерти са тази тенденция да се запази. Поради тези причини виждаме все повече и повече хора да се насочват към този сектор.

Колко струва изработката на онлайн магазин?

Най-голямо значение за цената на един онлайн магазин е платформата, на която се създава:

● SaaS платформи – тази абревиатура отговаря на Software As A Service, което се превежда като софтуер под формата на услуга и прави създаването на уеб страница по-бързо и по-лесно дори и от хора без никакви технически познания. Тези решения най-често са с месечен или годишен абонамент, като SaaS платформа за онлайн магазини Now.bg;

● CMS платформи – в превод означава система за управление на съдържанието. Този вид платформи също са създадени за по-лесно създаване на уеб сайтове и най-често са безплатни, като програмите Woocommerce и Wordpress. Основният им недостатък обаче, е че изискват определено ниво на технически познания;

● Ръчно изработен сайт от програмисти – това несъмнено е най-скъпият вариант, тъй като изисква най-много време и технически умения. Предимството е, че може да се изпълнят всички желания на клиента, относно визията и функционалността на сайта.

Какви са предимствата на платформа за изработка на онлайн магазин пред програмист?

Основното предимство на Saas платформите е цената за изработка. Програмирането е сложен процес, за който се изисква професионална квалификация и знания относно езици за програмиране като HTML, Java Script, CSS и много други.

Освен това, Saas платформите идват с вече вградени функции за увеличаване на продажбите, като например 100% техническа оптимизация, интеграция с куриерски фирми, модул Facebook Pixel и Facebook Conversion API, SEO интеграция и други. Now.bg е едно добро решение, щом става въпрос за поддръжката на даден сайт, тъй като предлага бърза реакция от техническия екип при всеки възникнал проблем.

Защо SEO е важно за онлайн магазини?

Основната цел на онлайн магазините е да продават. За да се осъществят продажби обаче, е необходимо, първо, да се генерира трафик. Има много начини, чрез който това може да се осъществи, като най-основните са маркетинга и рекламите във Facebook и Google. Друг основен канал за трафик е органичния от търсачките в Google, Bing, Yandex.

SEO оптимизацията, представлява набор от различни подобрения в уеб сайтовете с цел те да излизат на челни позиции при търсене на ключови думи в търсачките и да донесат ефективност и печалби на определен сайт.

Най-голямото предимство на органичния канал е това, че е безплатен. Това ще намали разходите на всеки онлайн магазин, което, от своя страна, ще увеличи печалбите при всяка продажба.

Ако един сайт няма такава оптимизация, той би бил неефективен. Освен това би донесъл потенциални загуби, тъй като няма да има възвращаемост на вложените в изработката на сайта средства.

Накратко казано, без SEO оптимизация, дадена страница би била невидима и затова е толкова важно да оптимизирате вашия бъдещ уебсайт с тази услуга.

Какво е SEO friendly филтри в онлайн магазин?

SEO friendly филтрите имат статичен URL адрес, транслитериран на латиница. Например, ако имаме страница за черни якета, URL адресът на страницата ще бъде “[domain]/yaketa/cherni”.

Плюсовете на оптимизираните филтри, е че носят стойност за търсещите машини и следователно могат да докарат трафик на уеб сайта. Също така, в URL адреса на страницата могат да се сложат ключови думи и мета данни, които да подскажат на ботовете, за какво се отнася всеки един филтър и какви продукти съдържа.

Какво предлага Now.bg за малкия и среден бизнес в e-commerce?

Сайтът на Now.bg предлага абонаменти, подходящи както за стартиращи бизнеси, така и за вече развити такива. За малък онлайн магазин или стартиращ бизнес е най-подходящ планът “Start”, който е 30 лв. месечно или 250 лв. годишно.

Ако обаче клиент, който има малък или среден бизнес, иска да се възползва от пълната функционалност на Now.bg, то той ще трябва да се насочи към плана “Standard”, който струва 200 лв. за един месец или 1800 лв. за една година.

Разликата между двата абонаментни плана е в броя продукти, които могат да бъдат изложени в онлайн магазина. В план “Start” те могат да бъдат до 500, докато в план “Standard” – могат да достигнат до 5000 такива.

Останалите характеристики на абонамента включват:

● 100% техническа SEO оптимизация;

● Модул Facebook Pixel и Facebook Conversion API;

● Модул Google Ads;

● Различни езикови версии;

● Интеграция с куриерските фирми Еконт и Спиди;

● Поддръжка на .webp формат за зареждане на картинки и интеграция със CDN;

● UX/UI подобрения за по-добра реализация на продажби;

● Надежден хостинг.

При проблем или затруднения винаги можете да се свържете с екипа на Now.bg, които бързо ще се погрижи за неговото разрешаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии