Кметът на Димитровград: Градът се развива въпреки името си или заради него

7256
Кметът на Димитровград: Градът се развива въпреки името си или заради него
Снимка: Община Димитровград

Всеки има право на мнение, стига да не се опитва да го налага отново и отново. Днес отново бе повдигната една чувствителна за всички димитровградчани тема. Ще потвърдя отново това , което съм казал и преди пет години. Съжалявам, че ще си позволя по-емоционален тон, но вярвам, че така се чувства всеки един, когато по някакъв повод засегнат родното му място.

Това написа кметът на Димитровград Иво Димов в отговор на предложението на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев градът да си смени името, защото е комунистическо. Идеята му се отнася до всички имена на улици и градове, носещи имена на комунистически дейци.

По иновативната технология "Ликуид гард" се дезинфикцират детските градини в Димитровград

В събота и неделя (9 и 10 януари 2021г.)Община Димитровград извършва дезинфекция на помещенията на детските градини в общинския център ...

"Надявах се, че годините на емоционални изблици и политически заигравки с името на Димитровград са останали зад гърба ни. Надявах се, че политици, общественици и всеки един, който уважава хората на Димитровград, ще се отнесе с нужната сериозност към историческата същност на един град, който за добро или лошо е създаден по време, когато много от нас още не са били родени. Един град, който е събрал родителите ни с една мисъл – да бъдат част от нещо голямо, нещо значимо, нещо ново, което да стане начало на един по-добър живот за тях и техните семейства, казва още кметът на Димитровград.

Той припомня, че на 11 април 2014 г. в Люксембург Съвета на Европа оцени Димитровград и градовете от още 10 държави , свързани чрез международния проект АТРИУМ със статут на Културен маршрут към Съвета на Европа. Широкият характер на партньорството е пример за единното признаване на важността на архитектурното наследство на 20 век, противоричиво, сложно, понякога неудобно, но част от европейската история.

"Димитровград получи своето европейско признание, чрез значими и влиятелни международни организации и доказа своя европейски облик с политиките и постигнатото, което ясно го откроява, като модерен, динамичен и съвременен град, който цени историята си.

Всеки от нас стои стабилно в настоящето си, защото носи в себе си паметта на своя род и предци. Казах го вече веднъж, ще го споделя отново, защото това е разбирането ми. Нека уважаваме миналото си, за да градим успешно бъдещето си!

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

Община Димитровград, награди за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта. Специалните награди на Община Димитровград...

Димитровград доказа, че се развива, въпреки името си или заради него. Историята ще даде своята оценка, хората живеещи тук-също. А тяхното мнение според мен е най-важното", заявява още Иво Димов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com