НА ЖИВОВойната в Украйна

Кметът на Димитровград опита да арестува водач на ТИР

2168

Граждански арест бе на път да извърши днес кметът на Димитровград Иво Димов, съобщава местното издание Haskovolive.

Градоначалникът влезе в словесна схватка с водач на товарен камион, който премина през общински пътен участък в нарушение.

Заради създалата се ситуация на място бе извикана и полиция. Става дума за отсечка на Околовръстния път, която води към старите гробища в града.

По нея в момента преминават товарни камиони, които возят инертни материали за ТЕЦ -2 от кариера, започнала работа наскоро. Водачите не се движат по предварително заявения маршрут, тъй като той е практически невъзможен.

Въпреки, че има знак, забраняващ над 20-тонни камиони, те всеки ден се преминават по общински път и го разрушават, сигнализира пред медиите Иво Димов.

“Този път с мост не е конструиран да издържа такова натоварване. Камионите, с които се транспортира инертния материал са над 40 тона. Има знак, който поставихме с комисия преди седмица и въпреки забележките, камионите продължават да возят”, каза Димов.

Той допълни, че предстои на пътя да бъде монтирана рамка, която да ограничава движението на товарните автомобили. Ежедневно полицията налага глоба на водачите. Тя е в размер на 20 лв. Шофьорите я плащат и продължават работа.

Днес на проблемния участък Иво Димов спря единия от камионите. Водачът обясни, че просто си върши работата. След разговор с кмета, шофьорът напусна товарното возило и си тръгна.

Това стана причина в рамките на половин час пътят да бъде затворен и да се образува опашка от автомобили. По-късно водачът бе задържан от полицията и доведен на място, след което премести камиона от пътя.

Международен форум за противоречивото наследство в европейските градове се провежда в Димитровград

Двудневен Международен форум по проект FARO бе открит от кмета на община Димитровград Иво Димов днес. В рамките на два дни участници от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Хасково

Дядо Коледа ще светне елхата в...
Коледен базар с благотворителна...
Баща нападна възпитател в детска...
Община Ивайловград се подготвя...
Община Ивайловград почете една...
След конкурс млади архитекти...
Община Ивайловград организира...
Повече медицински направления...
Екоентусиасти откриха първия...
Започна ремонтът на парк "Марица"...
Най-добрите танцьори ще се състезават...
Щур купон с боички за децата организира...

Последни новини