Кметът на Димитровград посрещна у дома европейския шампион по борба Георги Иванов

2882
Кметът на Димитровград посрещна у дома европейския шампион по борба Георги Иванов
Снимка: Община Димитровград

Европейският шампион Георги Иванов, който триумфира с европейската титла на първенството по борба за младежи до 23г. в Букурещ, Румъния бе посрещнат от кмета на Община Димитровград Иво Димов. На срещата шампионът, който е възпитаник на димитровградския Спортен клуб по борба, бе придружен от президента на клуба Георги Георгиев. На срещата кмета поднесе на шампиона почетен знак на община Димитровград и обяви, че вече е внесъл докладна записка с предложение към Общинския съвет, на Георги да бъде отпусната парична награда в размер на 3000лв. за спортното му постижение. В направеното предложение от кмета към общинските съветници се казва:

„Повод за настоящата докладна записка е постигнатото високо спортно постижение от младия димитровградски спортист Георги Любомиров Иванов – златен медал от Европейското първенство по борба за мъже до 23 години, провело се от 13 до 19 март 2023г. в Букурещ. Шампионската титла е единствена за България на това първенство от трите стила /класическа , свободна и борба за жени/. Тя е и първата европейска титла за България в историята на европейските първенства за тази възраст. Първа европейска титла е и за Димитровград от над 50 години, времето на Еню Вълчев.”, продължава нататък в своите аргументи Иво Димов.

Самият Иванов сподели, че е щастлив от титлата и благодари за подкрепата на всички. Амбициите му са насочени към Световната титла и Олимпийска такава. Президента на клуба, в който тренира европейския ни шампион, Георги Георгиев обяви, че за последните десет години България е достигала три пъти до финал, но за първи път звоюва титлата. И тримата състезатели направили пробива са възпитаници на Спортен клуб по борба-Димитровград.

На финала в Букурещ в тежка категория (до 125кг.), свободен стил, българинът постигна категорична победа срещу украинеца Володимир Кочанов с технически туш с 10:0, като успехът дойде 1.42 мин. преди края на редовното време. Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите.Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия спортист. Това е трети медал в кариерата на 20-годишния талант, представител на димитровградската школа. През 2019 г. Иванов става втори на европейското за кадети, а през миналата година взима бронз на континенталния шампионат за юноши. Спортист на годината на община Димитровград за 2022 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com