НА ЖИВОВойната в Украйна

Кметът на Ловеч поздрави лично столетница от село Радювене

1229

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави лично столетницата Стоянка Гечева Минкова от село Радювене. Тя е родена точно на 15 ноември 1922 година и има дълъг пълноценен житейски път. По повод юбилея в селото имаше скромно тържество с торта и подаръци.

Кметът Корнелия Маринова връчи цветя и специален поздравителен адрес на Стоянка, в който се посочва: „Вашият житейски път е олицетворение на една пълноценна човешка съдба. Животът Ви, пълен със събития, минава под знака на непрестанен труд в името на обществото. Продължавате да се трудите и след пенсионирането през 1977 г. В личен план сте възнаградени с любещ съпруг до неговата кончина през 2001 г. Имате син и дъщеря, внуци, правнуци и праправнуци. Община Ловеч се отнася с особено внимание към всички свои съграждани, навършили преклонна възраст. Благодарение на хора като Вас имаме възможност да видим колко много е направено за един век и Вие сте жив свидетел на епохата. В този процес имате важно място и заслужавате благодарност за труда и постоянството.“

Заедно с Корнелия Маринова рожденикът бе поздравен и от кмета на Радювене Игнат Игнев, близки и приятели. Фолклорната група в селото също поздрави столетницата. Накрая Стоянка духна юбилейните свещички на тортата.

Стоянка Минкова завоюва своето майсторско свидетелство още преди 9 септември 1944 г. и с него започва работа като плетачка. След това завършва курс и става помощник- готвач и работи в училищна кухня. Пенсионира се през 1977 г, когато е на 55 години. Продължава да работи в цех към завод „Тодор Кацаров“ в родното село. Със съпруга си Минчо Кочев Минков (1921 – 2001) се събират през 1943 г. , имат син и дъщеря. Родът продължава с трима внуци – Павел, Дилян и Теодора. И правнуци Божидар, Татяна и Борислав , както една праправнучка от Борислав.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Ловеч

Кметът на Тетевен проведе среща...
Ограничено е движението на камиони...
Голям интерес към новата процедура...
С фалшиви документи искат пенсии...
Воден режим в ловешкото село Пресяка...
Работна среща при кмета на Ловеч...
Кметът на Ловеч настоя за по-добър...
Община Тетевен награди най-изявените...
Eвропейският шампион по карате...
Фондация подкрепя надграждането...
Кметът на Тетевен даде старт на...
Община Тетевен организира Гала...

Последни новини