НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Кметът на Стамболийски повежда граждански протест срещу силната музика

3054

Жители на село Йоаким Груево се оплакаха в Община Стамболийски от силната музика, която постоянно се чува от местния ресторант „Въча“ и смущава денонощно покоя на хората. Намерението на недоволните граждани е да излязат на протест срещу силната музика, като затворят главния път за Пловдив. От своя страна кметът на общината Георги Мараджиев обяви, че подкрепя недоволството на хората и дори лично ще поведе гражданския протест. Междувременно заместник-кметът Любомир Марков излезе с пост във Фейсбук, в който обясни каква е истинската причина хората не само от Йоаким Груево, но и от останалите села на територията на общината – Куртово Конаре, Ново село и Триводици, да понасят терора със силната музика, която е свързана предимно с различни ромски празненства.

„Като заместник-кмет на Община Стамболийски Ви информирам, че главният виновник за несправянето с този проблем е шефът на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. През 2018 година аз лично подписах докладна да бъде закупен шумомер, който да бъде предоставен на РУ- Стамболийски, за да се следи за обществения ред и спокойствието в общината. Закупихме го, но в последствие се оказа, че г-н Керпиев не е доволен от този шумомер и поиска друг модел. Изпълнихме и това желание. Но тогава желанието на г-н Керпиев се изпари, защото по този начин се отваря много работа на полицията. И шумомерът ни беше върнат. От кореспонденция между кмета г-н Мараджиев и директора на ОДМВР – Пловдив се вижда, че кметът едва ли не моли да се въздейства на г-н Керпиев да приеме дарението, което беше гласувано и от Общинския съвет. ОДМВР – Пловдив избраха да стане чрез договор за заем за послужване. Този договор обаче и до днес не е подписан от Полицията“, пише в социалната мрежа зам.-кметът Марков и допълва, че при това положение недоволството на хората е напълно основателно. Кметът Георги Мараджиев също е на страната на потърпевшите от силната музика граждани и е на мнение, че докато настоящият началник на РУ – Стамболийски, който е с досъдебно производство, е на ръководния пост, резултатите ще са ясни: Няма да има такива!

Георги Мараджиев: 650 000 лева ще влязат в Йоаким Груево до края на мандата

До края на мандата 650 000 лева ще влязат в Йоаким Груево, обяви Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски, на чиято територия се н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Пловдив

Нормализира се движението на...
Здравко Димитров: Ако подам оставка,...
Здравко Димитров обяви, че напуска...
Избраха шефовете на ВиК в Пловдив,...
Трима студенти от Пловдивския...
В Пловдив ще се състои семинар...
Иновация в Стамболийски: Вече...
Кръщават алея и учредяват годишна...
Затвори магазин в Пловдив заради...
Кметът на Карлово увери, че въпреки...
Община Стамболийски ще кандидатства...
Разпределиха климатиците за...

Последни новини