Кметът на Стара Загора поздрави дамите от местния баскетболен клуб за спечелената купа на България

1780
Кметът на Стара Загора поздрави дамите от местния баскетболен клуб за спечелената купа на България
Снимка: Община Стара Загора

Женският баскетболен отбор „Берое“, който безапелационно е шампион на България, след спечелването за четвърти пореден път на шампионата, днес бе поздравен от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

„Благодаря специално на треньора на клуба – Таня Гатева. Благодарение на нея – за четвърти път Купата на България е в Стара Загора. Благодаря за усилията на всички момичета, които ни доказаха за пореден път, че нежната част на обществото всъщност е силна. Успехите говорят сами за себе си“, сподели кметът на общината Живко Тодоров. Той припомни как до преди няколко години, никой не е предполагал, че Стара Загора ще бъде на върха толкова убедително в баскетбола при жените. „Това нямаше как да се случи без общите ви усилия, без екипността ви. Добрите резултати са дело и на спонсора на отбора – фирма „Градус“, защото всички знаем, че за спорта трябват средства“, каза още Тодоров. „Продължавайте да носите успехи за града ни, но и за себе си, защото всеки един покорен връх в спорта, ви дава много и в личен план. Медалите са гордост за всички ни“, допълни още кметът. Той подчерта, че подкрепата на Община Стара Загора към спортистите ще продължи, за да се чува все по-често името на града и отборите му.

Билетите за посещение на зоопарка в Стара Загора вече и онлайн

Нова опция за закупуване на билети за посещение има Зоопаркът в Стара Загора. Нововъведението дава бърз и удобен начин за онлайн планир...

„Надявам се отново скоро да се съберем за нови успехи на отбора“, каза старши треньорът на „Берое“ Таня Гатева. „Имаме добър отбор, за който работихме усилено. Потенциал има и в младите състезателки. Благодаря на всички момичета, които проявяват изключителен характер и себераздаване. Дължа им дълбока благодарност, както и на всички, които ни помагат – Общината, спонсорите ни. В днешно време е важно да съхраним моралните ценности, защото те също са част от спорта, от отборния дух“, сподели още Гатева пред медиите днес.

Момичетата, които се раздават на терена достойно при всеки мач, също изказаха благодарност за подкрепата, която получават от треньорите, както и от публиката в залата. Дамите отбелязаха, че не е никак лесно да се стикова добър тим, но веднъж случило се – нещата се получават. „12 жени сме, с различни характери, никак не е лесно, но с добър треньор, какъвто е Таня Гатева, не сме имали проблем. Научихме се на толерантност и мотивация за успехи. Всички се раздаваме на терена“, сподели капитанът на шампионите Виолина Кочева.

Стара Загора се сбогува с един от емблематичните журналисти в региона

На 18 март, след дълга и тежка борба с коварна болест, един от емблематичните журналисти в Стара Загора и региона изгуби битката. Христ...

Специални плакети, в знак на благодарност за успехите, връчи кметът Живко Тодоров на дамите от „Берое“. Таня Гатева бе удостоена с отличие за високи постижения и отдаденост към отбора, с който за четвърти път печели шампионата.

В срещата с представителите на старозагорските медии присъстваха още ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, президентът на баскетболния тим Валентин Тотев, кондиционният треньор на дамите Христо Тодоров и физиотерапевтът Сияна Славова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора