Кметът на Тетевен проведе среща за международен образователен проект

752
Кметът на Тетевен проведе среща за международен образователен проект
Снимка: Община Тетевен

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна с директора на НПГГСД "Сава Младенов" – гр. Тетевен – Инж. Златина Каталиева и партньори на училището по проект по Еразъм + - „Добри практики в използването на дигитални образователни ресурси в професионалното образование в областта на горското стопанство и околната среда“.

В работата по проекта НПГГСД "Сава Младенов" си партнира с Фондация „Avantia“ от Испания, Дружество „Bodi svetloba“ от Словения и Професионална и техническа гимназия Gürpınar – Истанбул, Турция.

Д-р Бояджиева приветства присъстващите и отбеляза, че това е един изключително полезен и вълнуващ проект, насочен към развитието на учениците и техния потенциал.

Голям интерес към новата процедура за саниране на жилищни сгради в Тетевен

На 23.01.2023 г. в салона на  Община Тетевен се проведе информационна среща с председатели на сдружения и домоуправители на многоф...

Много се радвам, че именно училище от гр. Тетевен е привлякло Вашият интерес, като се надявам да продължите успешно това сътрудничество и занапред, каза още д-р Бояджиева.

Гостите отбелязаха, че са избрали НПГГСД "Сава Младенов" като партньор на база на предишни впечатление, както и от факта, че училището е надеждно и перспективно.

Те представиха накратко проекта, като отбелязаха, че в самото началото той е бил онлайн, а след време се е разширил. В рамките на проекта вече са се провели и няколко работни срещи, в които всеки от участниците е представил своите добри практики.

Целта на проекта е да се съберат повече ресурси и иновации, които да имат отношение към природата и да бъдат използвани от възможно повече училища.

Община Тетевен награди най-изявените си млади спортисти до 18 г.

Община Тетевен награди най-изявените си млади спортисти и клубни отбори до 18 години за 2022 година. Това се случи на специална Гала ве...

Гостите благодариха за приемствеността и подчертаха, че е изключително важно информацията за проекта да се разпространява и достига до повече хора и училища, които да се запознаят с това какво се извърша и какви са неговите ползи.

По време на срещата бе представено и партньорството между Община Тетевен и НПГГСД „Сава Младенов“ в реализирането на дуално обучение, което да осигури на учениците практически знания и умения по изучаваните специалности и да се адаптират по-лесно към работната среда след завършване на училище.

Проектът има за цел да отговори на необходимостта от прилагане на иновативни методически стратегии в професионалното образование. В срок от две години партньорите идентифицират добри практики за използване на нови технологии в секторите на горското стопанство, околната среда и в професионалното образование. Продукт на проекта е банка от образователни ресурси, които да се използват в професионалното образование. Създал се е стабилен консорциум, който обобщава добрите практики в четирите държави и има за цел да ги разпространи и мултиплицира.

Като част от проекта ще се проведат 4 работни срещи, а всяка организация представя събраната информация. Първата работна среща между партньорите се е провела в Любляна, Словения през март 2022г. Втората среща се е провела през юли 2022г. в Истанбул, Турция, а НПГГСД „Сава Младенов“ е домакин на сегашната трета по ред среща. Заключителната среща ще се проведе в Испания.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч