НА ЖИВОВойната в Украйна

Кметът на Видин бе гост на тържествата в Калафат за Националния празник на Румъния

1039

По покана на кмета на Община Калафат Дорел Митулецу, делегация от Видин се включи в честванията на Националния празник на Румъния 1 декември. В нея участваха кметът на Видин д-р Цветан Ценков, председателят на Общинския съвет Генади Велков, общински съветници, както и български политици. Те бяха посрещнати в Кметството в Калафат от домакина Дорел Митулецу, след което той ги прие в кабинета си на разговор.

Д-р Ценков връчи на кмета на побратимения на Видин град поздравителен адрес. „България и Румъния живеят като добри съседи от дълги години и техните градивни взаимоотношения са неоспорим факт. Крепко приятелство и успешно сътрудничество свързват отдавна и хората от побратимените общини Видин и Калафат. Сигурен съм, че ще продължим активната си работа по съвместни проекти и инициативи като част от голямото европейско семейство“, пише в поздравителния адрес.

Програмата за отбелязване на 104 години от обединението на Трансилвания, Бесарабия, Буковина и Банат с Кралство Румъния започна с изпълнение на националния химн на Република Румъния. Домакините и гостите поднесоха венци и цветя пред Паметника на героите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Видин

Частник се оказа с дял в паметник...
Дългата сага на летището във Видин:...
Община Видин проведе информационна...
Волтова дъга рани жп работници...
Акция срещу лихвари във Видин,...
В с. Градец се проведе обществено...
Община Видин организира информационна...
Община Видин ще подпомогне финансово...
Жена почина, чакайки 35 минути...
Община Видин зарадва с подаръци...
Община Видин раздава топъл обяд...
Община Видин ще вземе под внимание...

Последни новини