Кое е най-доброто сирене за истинска италианска пица?

3850
Кое е най-доброто сирене за истинска италианска пица?
Снимка: iStock/Guliver

Цял свят спори дали пицата трябва да има ананаси, но няма съмнение, че най-важното нещо за пицата е сиренето. Независимо дали обичате класически неаполитански рецепти или нови модерни, без подходящото сирене не можете да направите вкусна и ароматна пица. Нека да разберем кое сирене е най-добро за истинска италианска пица.

Меки сирена за основа

След като тестото за пица е намазано с доматен или сметанов сос, отгоре се нарежда първият слой сирене. За това е най-добре да използвате млади меки сирена. Топят се и се разтягат. Вкусът на такива сирена е доста неутрален, не прекъсва другите съставки, а по-скоро ги подчертава.

Невъзможно е да си представим истинска италианска пица без моцарела. Нейният деликатен вкус си пасва идеално с домати, босилек и зехтин. Подходяща е както за класическа Маргарита, така и за голямо разнообразие от вариации на пица.

Пробвате ли тази рецепта за домашна пица - няма да я правите по друг начин

С какво можете да замените моцарелата в пицата?

Като алтернатива на моцарелата можете да използвате и други кисели сирена, като сирене фета. За разлика от моцарелата, която се прави от краве мляко, сиренето най-често се прави от овче или козе. Като цяло това саламурено сирене има подобни свойства, но вкусът му е малко по-интензивен.

Можете също да вземете сирене Adyghe или Suluguni като основа за пица. Тези сирена се използват широко в грузинската кухня, например за приготвяне на хачапури. При изпичане тези сирена не прегарят, а се топят и разнасят идеално – това, което ви трябва за добра пица.

Полутвърди и твърди сирена

Когато първият слой сирене е положен, следва пълнежът за следващата стъпка. Последният акорд е вторият слой сирене. За това се използват полутвърди и твърди сортове. Малко количество сирене се натрива на средно или едро ренде и се поръсва отгоре.

Течното тесто за ПИЦА, което се превърна в ХИТ сред домакините

Тъй като пицата е италианско ястие, разбира се, любимият на всички пармезан е незаменим тук. За приготвянето на пица обаче често се използват сирена от различни страни. Например швейцарските сирена, сред които много разновидности са известни със своята топимост и ковкост. Можете да използвате сирене Gruyere - то ще добави деликатни орехови нотки към ястието.

Твърдите сирена могат да се използват и за приготвяне на бял сос за пица. Сосът от сирене за пица може да се използва като основа, върху която ще се постави пълнежът. Освен това днес е много популярно сосът за пица да се сервира отделно. Това се прави, за да можете да потапяте корите за пица в него.

Сирена с мухъл

За приготвянето на някои пици се използват различни видове сини сирена. Една от най-популярните рецепти е пица с 4 сирена (pizza quattro formaggi). Моцарелата винаги присъства в класическата рецепта, както и синьото сирене Горгонзола. Основното правило при избора - сирената трябва да се различават по вкус. Ако сте добавили едно синьо сирене към пицата си, това ще бъде достатъчно.

Що се отнася до вкуса, сините сирена (dorblu, danablu и др.) ще добавят пикантност към ястието. Но сирената с бяла плесен, като камамбер и бри, имат по-деликатен вкус с нотки на гъби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно