Кога болката в краката издава опасен кръвен съсирек?

27690

Някои симптоми, усещани в краката, може да предшестват опасни усложнения като кръвен съсирек в белите дробове.

Кръвните съсиреци възникват в резултат на съсирването на кръвта, което се активира от тялото при обстоятелства като порязвания и нараняване на тъканите. В случая се образува кръвен съсирек, за да се предотврати прекомерното кървене. Но ако съсирването на кръвта продължи прекалено дълго, това може да бъде опасно, тъй като има възможност да се образува кръвен съсирек, който не се разтваря.

Болката в краката като симптом на кръвен съсирек

Два признака, които могат да се появят в крака, показват, че се образува (или вече се е образувал) опасен кръвен съсирек, съобщава Express, позовавайки се на думите на професор Бевърли Хънт.

Лекар: Тези мазни храни намаляват риска от кръвни съсиреци

Професор Хънт каза, че такива кръвни съсиреци могат да се образуват във всяка от артериите, включително дълбоко в ръцете и краката. Образуването на кръвни съсиреци в крайниците е известно като дълбока венозна тромбоза. Често протича безсимптомно, но

При появата на неочаквана болка в краката, за която няма очевидно обяснение, трябва да се има предвид дълбока венозна тромбоза, споделя специалистът.

Когато кръвният съсирек се е образувал в ръката или крака, болката може да бъде както внезапна, така и постепенно нарастваща, добавя ученият. Винаги е важно да не се пренебрегва вероятността от дълбока венозна тромбоза, защото тя може да причини усложнения като белодробна емболия.

Тези храни водят до стесняване на артериите и кръвни съсиреци

От своя страна артериалната тромбоза може да доведе до инфаркт. Според експерта кръвните съсиреци могат да се откъснат от мястото, където първоначално са се образували.

Ако съсирекът се премести, той може да бъде пренесен с кръвта в артериите - водещи до сърцето или белите дробове. Според експертите от клиниката Mayo повечето случаи на белодробна емболия започват с дълбоки вени на краката, където се образуват кръвни съсиреци.

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и на консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здраве

Лекар: Тези зеленчуци подхранват...
4 храни, които са ПО-МОЩНИ от мултивитамините...
Тези лекарства са токсични за...
Какво ще се случи с кръвната захар...
Тези плодове свалят кръвната...
Лекар: Пиете газирано всеки ден?...
Какъв елемент ви липсва, ако страдате...
5 причини, поради които кафето...
Кардиолог: Усетите ли това по...
Лекар каза как изглежда и как се...
Лекар: Зимната закуска е по-различна...
Храните и напитките, които са...

Последни новини