Кои растения са опасни за кучетата?

831

Красиви, създаващи уют, произвеждащи кислород и радващи окото, стайните растения присъстват в почти всеки дом. Но стопаните на домашни любимци и особено кучета трябва да знаят, че някои видове са изключително опасни за техните пухкави топки любов.

В тази статия ще намерите списък с цветята и растенията, съдържащи токсични вещества, които са отровни за кучетата ви.

1. Лилии

Лилиите са красиви растения и произхождат от голямо семейство. Сред тях има токсични за кучетата и котките видове. Например лилията от вида Спатифилиум, която е еднакво вредна и за кучетата, и за котките, докато Лилиум Stargazer и Великденските лилии са вредни само за котките. При ядене на някой от тези лилии симптомите върху животните са повръщане и раздразнения в гърлото.

2. Алое вера

Въпреки че е полезно за кожата на хората, растението Алое Вера е вредно за храносмилателната система на кучетата. Последиците от попадане в стомаха на животното са дълги стомашни болки и смущения.

3. Бръшлян

Всички знаем какво може да ни причини отровният бръшлян. Много хора обаче не знаят, че и обикновения е опасен за кучетата им, защото може да причини тежки обриви и затруднения с дишането.

6 градинарски тайни, които ще ви помогнат да отглеждате стайни растения

4. Дърво на живота

Въпреки името, което носи, това растение трябва да стои на разстояние от кучето ви. Поглъщането на части от него ще доведе освен до повръщане, но и до нарушени координация и сърдечен ритъм, последвани от депресия и безжизненост.

5. Дифенбахия

Известна още с имената Тъпа тръстика и Тропически сняг, Дифенбахията е силно отровна и за кучетата и за котките. Токсините и могат да доведат до подуване и изгаряне на езика на животното, затруднено дишане, преглъщане, повръщане и други.

6. Бегония слонско ухо

Може да я срещнете още под имената: Malanga, Via Sori, Pai, Taro, Cape и Аре. Съдържа много от токсините съдържащи се в Дифенбахията, за това и реакциите при поглъщане на негови части са същите.

7. Дяволски бръшлян

Токсините в него са много опасни и за вашите домашни любимци. Причинява пориви за повръщане, подуване и изтръпване на езика и повишено слюноотделяне.

Растенията, които пречистват въздуха у дома

8. Сагова палма

Екзотично и красиво растение, което обаче е способно да създаде редица сериозни здравословни проблеми на вашето куче. Ако части от него попаднат в стомаха му, кучето ще получи силна диария, обезводняване, неспирно повръщане и чернодробна недостатъчност.

9. Циклама

Освен познатото вече повръщане, това иначе красиво растение ще причини на вашето куче диария, обезводняване, абнормален сърдечен ритъм и дори силни гърчове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Най-лесната рецепта, за чудни...
Зодиите, които ще имат невиждан...
За любов, за богатство, за късмет:...
Тайната на камериерките - с този...
Край на лошата миризма от обувките,...
Никулден е! Пригответе вкусен...
3 зодии, които няма да се чувстват...
Коя зодия ще открие голямата си...
Зодиите, които ще имат много ПАРИ...
Зодиите, за които декември и януари...
8 безспорни истини за живота...
Къде да намерите качествена храна...

Последни новини