Кои са цветята, които махат депресията и ни зареждат с енергия?

4324

Цветята също могат да донесат определена енергия в дома ни и затова при избора на ново стайно растение е добре да се поинтересуваме какво символизира то. Например ако искаме да привлечем повече хармония и спокойствие вкъщи, подходящи са кактуса, цикламата, теменужките и др. Има растения, които ще ни донесат повече положително настроение, ще привлекат финансови блага, ще ви донесат късмет в любовта.

Нека видим обаче кои са цветята-символи на любовта, положителната енергия и гонители на отрицателните емоции:

Кактус

Кактусът е лесно за отглеждане растение, което поради бодлите си има силата да прогонва и да държи на страна злите сили от дома ви. Смята се, че кактусите са символи на мира и спокойствието у дома. Препоръчва се да се позиционира до вратата или прозореца - там, откъдето могат да влязат външни сили. Подходящо е също да се постави малък кактус в близост до лаптопа или монитора ви, защото поглъща излъчванията от техниката.

Циклама

Цикламата е познато сред хората и като цветето миротворец. То е много подходящо, ако в дома има малки и буйни деца, тъй като действа успокояващо на нервната система. Освен това предотвратява споровете между членовете на семейството. Вдъхва кураж и сила в отчаяните и депресирани личности. Има влияние и въздейства на човек и като му помага да преодолее стеснителността и притеснението си. 

Саксийни цветя, които са лесни за отглеждане

Лимон

Лимонът доказано спомага за дезинфекцията на въздуха у дома, придава приятен аромат и елиминира микробите. Освен това се смята, че той прогонва финансовите проблеми и отрицателната енергия от къщата. Придава положителна енергия на всеки член на семейството.

Традесканция

Още едно красиво растение, което се нарежда сред най-добрите средства срещу злите сили и недоброжелателите. За традесканцията се казва, че пази хората от болести на дихателните пътища. Също разпространява положителна енергия из целия дом, засилва доброто настроение и хумора и е източник на оптимизъм.

Тези цветя не са КАПРИЗНИ и са много лесни за отглеждане

Азалия

Азалията също впечатлява със своята красота, но не само. Има силна положителна енергия, от която се зареждат и обитателите на дома. За това цвете се вярва, че има силен благоприятен ефект върху съпружеската любов и затова е препоръчително да се подарява на млади семейства и новодомци. Азалията помага при вземане на важни решения или разрешаване на конфликтни ситуации.

Теменужки

Теменужките са любими на малки и големи. Те създават усещане за уют, радост, скромност, нежност. Като растение са закрилници на романтичната любов, така че не е зле младите мъже да подарят няколко цветчета на любимите си дами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Само хитрите домакини знаят как...
След всяко пране сипвайте това...
Научете кой е най-вкусният сорт...
Рецепта за традиционна къпана...
Стана ясно кои са носителите на...
3 зодии, които трябва да внимават...
„Ще ми гръмне главата!“ и още 11...
5-те зодии с нова връзка през ДЕКЕМВРИ...
6 ефективни трика да спрете да...
Най-странните комбинации от...
Ето кой е цветът на 2023 г....
Уникално късметче за всяка зодия...

Последни новини