Кои са най-големите грешки, които правим в стремежа си да отслабнем?

1536
Кои са най-големите грешки, които правим в стремежа си да отслабнем?
Снимка: iStock

Няма еднозначен отговор на въпроса от заглавието, тъй като опитът и целите за отслабване на всеки човек са различни. Въпреки това някои от най-честите грешки, които хората правят, когато се опитват да отслабнат, включват липса на консултация със специалист, преди да се подложат на строга диета, закупуване на съмнителни продукти за отслабване, пълно отказване от диетата си поради липса на резултати и предприемане на драстични мерки за бързо отслабване.

Как да отслабнете бързо и безопасно?

Преди да решите да започнете диета или да започнете нова рутинна тренировка, важно е първо да говорите с лекар относно вашето здравословно състояние и общите ви здравни цели. Вашият лекар ще може да ви каже дали вашата диета е подходяща за вашия тип тяло и цялостно здраве и ще ви предостави списък с упражнения, които биха били безопасни и ефективни за вас. Той също ще може да определи безопасна скорост на загуба на тегло за вашето тяло и ще ви даде препоръки за това колко често трябва да тренирате, както и какъв тип упражнения биха били най-добри за вас.

12 неща, които диетолозите препоръчват за отслабване

След като говорите с вашия лекар, добра идея е да се консултирате с диетолог, за да разработите хранителен план, който е съобразен с вашите хранителни нужди и също така е устойчив в дългосрочен план. Също така е важно да останете последователни в диетата и рутинните си упражнения, за да видите възможно най-добрите резултати. Постепенното увеличаване на интензивността на вашите тренировки и намаляване на дневния прием на калории ще ви помогне да изгаряте повече калории всеки ден, като същевременно поддържате здравословен начин на живот. Трябва също така да избягвате всякакви модни диети, които обещават бърза загуба на тегло, тъй като това най-вероятно ще доведе до нездравословна диета и лоши навици за упражнения, които ще забавят усилията ви за отслабване в дългосрочен план.

Най-успешните програми за отслабване винаги включват комбинация от диета, упражнения и внимателно хранене. Когато следвате здравословен план за отслабване, не забравяйте да включите редовна физическа активност като ходене, колоездене, плуване или бягане за поне 30 минути всеки ден. Можете също така да допълните рутинната си тренировка със силови тренировки, които ще подобрят мускулната сила и ще изгорят повече калории през деня. Трябва също така да се уверите, че получавате достатъчно количество протеини и желязо в диетата си, тъй като тези хранителни вещества са важна част от здравословната диета. И накрая, не забравяйте да се насладите на здравословни закуски и напитки като плодове и зеленчуци, а не на преработени храни с високо съдържание на захар и мазнини. Тези малки промени могат да ви помогнат да отслабнете и да поддържате здравето си в дългосрочен план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com