Кои са страните, в които жената няма думата?

962

Макар в нашето съвремие да се говори все повече за равенство между половете и да се налага феминизмът, то в много държави, чието население проповядва определени религии, не може да става и дума жената да има правото да говори. За съжаление в страните, които ще споменем, съществуват правила в ущърб на женското население. 

Пакистан

В Пакистан има действащ законопроект, който оправдава и дори позволява мъжете да бият съпругите си. Това е валидно само при браковото съжителство и е с цел поддържане на добрата дисциплина на жената. Ако тя не спази нарежданията на мъжа си, не е облечена подобаващо според него, откаже му интимно сношение или не се изкъпе след секс, то законът влиза в сила.

Индия, Бахамите и Сингапур

В споменатите държави, а и в няколко други, има закон, който потвърждава, че омъжената жена може да бъде насилвана от мъжа си. Съществува само ограничение на възрастта. “Жените”, които ще бъдат изнасилвани, трябва да имат навършени поне 13 години в Сингапур, 14 години в Бахамите и 15 години в Индия.

Ливан

В Ливан съществува закон, който оправдава мъжете, отвлекли или насилили жената, ако след това заявят, че искат да се оженят за нея. Като допълнение тук ще споменем, че подобен закон съществува и в Малта - ако мъжът каже, че взима тази жена за съпруга, той няма да бъде нито глобяван, нито задържан.

Древните мъже и жени били равноправни

Египет

В Египет можеш да убиеш съпругата си, ако я хванеш да ти изневерява. Съдът няма да гледа на това злодеяние много сериозно и присъдата ще е максимално лека.

В Сирия съществува подобен закон, който осъжда мъжа, убил жена си поради изневяра, само на 7 години затвор. Той има правото като глава на семейството да направи същото и с майка си, сестра си или дъщерите си, ако са сгодени, но са хванати да прелюбодействат.

Афганистан и Йемен

В тези държави има закони, които не позволяват на жената да излиза никъде без предварителното разрешение на съпруга й. Обикновено в подобни страни наблюдаваме, че жените почти нямат никакви права.

Нигерия

В Нигерия е нормално и позволено мъжът да набие която си поиска жена, независимо дали я познава, или я вижда за пръв път. На какво основание бива създаден такъв “закон”, не можем да си отговорим.

Израел

В Израел не може да се предприеме развод от името на жената. Разводът е възможен само ако мъжът го е инициирал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Вещите, които трябва да изхвърлите...
Може ли да кумуваш на кумовете...
Ето какво да сложите в гювечето...
Как да си напишете правилно адреса...
Зодиите, на които декември месец...
Зодиите, които ще сбъднат една...
Пригответе пилешките дробчета...
Веднага се отървете от тези шест...
Знаете ли за колко време израства...
Вкусни кюфтенца гнезда, които...
Създайте простор в малкото жилище...
Как е правилно да се съхранява...

Последни новини