Кои стайни растения носят късмет

12299
Кои стайни растения носят късмет
Снимка: iStock/Guliver

Съществуват много поверия за енергията, която носят стайните растения. Добре е да ги познавате, когато купувате цвете за дома си или подарък за близки. Ето най-разпространените от тях:

Дърво на живота

Вярва се, че това е цветето на късмета, защото има малки заоблени листа. Според древната философия Фън Шуй такива растения носят позитивна енергия в дома. Трябва да му осигурите достатъчно светлина, за да се развива добре. Подходящо е за подарък на човек, който стартира нов бизнес или започва нов етап в живота си.

Бамбук на щастието

Това растение всъщност няма нищо общо с бамбука, а е от семейството на драцените. Не е капризно и се гледа лесно. От значение е колко стръка бамбук има в саксията. Например, 3 стръка носят щастие, 5- носят богатство, 6 – късмет, 7- здраве, 8 – просперитет, 10 –пълноценен живот. Саксия с 21 стръка има най-силен ефект и носи успех във всички сфери на живота.

Жасмин

Цветето е със силен аромат, който привлича любовта. Счита се, че уханието му има ефект на афродизиак и привлича противоположния пол. Добре е да се подарява на необвързани, които да си намерят своята половинка.

Орхидея

Орхидеите са нежни и красиви и носят късмет в личен план. Орхидеята символизира и привлича любовта. Орхидеята прави приятелството по-силно и трайно.

Сансевиера

Това цвете е познато още и като „език на свекървата“ заради острата форма на листата. Макар негативното име, растението носи късмет, защото се грижи за здравето на домакините, като абсорбира токсините от въздуха. Не трябва да се полива често.

Роза

Мини розите са кокетни и носят позитивна енергия в дома. От значение е какъв цвят е розата. Розата в бял цвят пречиства дома от отрицателни мисли, в прасковен – символизира приятелство и хармонични отношения, в лилав – носи семейно щастие, в розов –веселие и романтични преживявания, в червен – любов.

Розмаринът е много подходящ за пречистване на въздуха. Смята се, че помага при депресия и лоши мисли. Предпазва дома от зли сили и духове.

Лилиумът пречиства на духовно и физическо ниво. Добре е да се постави в спалнята, за да създава атмосфера на спокойствие. Лилиумът е цветето на раждането. Според поверието, ако цъфне в дома ви, идва време за нов член в семейството.

Градинският чай е мистично растение. Помага ни да се свържем със съзнанието си на по-духовно ниво. Говори се, че древните индианци прекадявали дома си с градински чай за прогонване на злите духове и за пречистване от негативна енергия, особено след нежелан гост.

Алое вера се използва широко в козметиката. Саксия с това растение в дома отблъсква отрицателната енергия, която влиза с различни хора.

Босилекът е с приятен аромат, използва се като чудесна подправка и пази от комари. Освен това, босилекът действа на емоционалната сила на човека. Особено подходящ е за хора, които са колебливи и неуверени в себе си.

Лавандулата е мистично растение, много подходящо за релаксация в дома. Помага за балансиране на енергиите, особено в семейства, в които хората често избухват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com