НА ЖИВОВойната в Украйна

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и работилничка за деца

4533

На 2, 3 и 4 декември в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили.

Участие са заявили 60 изложителя. Очакват се участници от Армения, Сърбия и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали и фосили, творци със свои авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Етиопия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

По време на изложението ще могат да се разгледат временните музейни експозиции „Умни минерали за умни телефони“, „Метеорити“ и „Нови постъпления“.

Специално за децата организираме Коледна работилница на 3 и 4 (събота и неделя). Децата сами ще изработват коледни картички: най-напред ще ги нарисуват с моливчета, а след това ще ги украсят с разноцветни камъчета. Специалисти от музея ще им разказват какви са имената на камъчетата, защо едни са червени, а други жълти или сини, къде се срещат. Работно време на работилницата: 11.00-13.00 и 14.30-17.00 часа.

Работното време на музея по време на изложението ще е от 10 до 19 часа, а входът - с билети от 2 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Добрите новини

Добрият пример: Община Струмяни...
След 50 дена издириха изгубено...
Лекари от Варна спасиха две бременни...
Български учени с нов метод за...
Българи се похвалиха с рекорд,...
Улица в София ще носи името на емблематичния...
Млад лекар се завърна да лекува...
Конкурс търси 7 думи, вдъхновени...
Двама българи сред финалистите...
Акторът Лео Кадели и майстори...
Майката на болно дете получи от...
Нов метод на физиологична електрокардиостимулация...

Последни новини