Колко често трябва да боядисвате косата си?

26050

Колко често трябва да боядисвате косата си? И наистина ли има значение? Ако си задавате тези въпроси, не сте само вие. Но преди да се втурнете и да промените цвета на косата си, трябва да помислите отново. Боядисването от една страна помага за предпазване на косата от сериозно дълготрайно увреждане.

Колко време трябва да чакате между боядисванията?  

Попитайте професионален фризьор и отговорът може да е от три до осем седмици. Но най-честият отговор е на всеки четири до шест седмици. Това ви помага да изпреварите растежа на корените си, като същевременно запазва косата ви в безопасност. Въпреки че общото правило е на всеки четири до шест седмици, то може да варира в зависимост от типа коса, която имате, каква боя използвате и др. Ето някои от факторите, които играят роля:

Полезен ли е шампоанът за вашата коса?

- Текстурата на вашата коса - Косата на всеки има различна текстура. Един аспект е порьозността на косата ви. Порьозността се отнася до това колко ефективно косата ви абсорбира и задържа влагата. Порьозността на косата ви влияе върху това колко бързо ще избледнее боята. По-порьозната коса остава жизнена и блестяща за по-дълго време, докато по-малко порестата коса има тенденция да избледнява по-бързо.

- Какъв вид боя използвате - В наши дни има много повече възможности за видове бои. Избраната от вас боя влияе върху продължителността на боядисването и колко често ще трябва да пребоядисвате косата си, ако желаете. Различните багрила ефективно имат различна продължителност на живота. С други думи, те могат да избледнеят и да започнат да изглеждат по-малко жизнени след определен период от време. Трайната боя за коса, както подсказва името, трайно променя цвета на косата ви. Няма да се измие, въпреки че може да изглежда малко по-матова с течение на времето. За да се отървете от цвета, ще трябва или да го оставите да израсне, да го оцветите напълно или да го отрежете.

- Колко покритие имате нужда - Има голяма разлика между извършването на цялостно повторно боядисване, изсветляване или потъмняване на предишна боя или просто докосване на корените. Пребоядисването на цялата ви глава е най-вредното от тези три, особено ако използвате трайна боя. Поради това трябва да избягвате да пребоядисвате косата си твърде често. За щастие, ако трябва да направите някои дребни промени, има много по-безопасни и по-щадящи опции.

Основни съставки за красива и блестяща коса

Колко често можете да пребоядисвате косата си?

Поради химикалите в трайната боя за коса, не трябва да пребоядисвате и по-често от всеки осем седмици. Дори тогава се уверете, че третирате косата си редовно, за да избегнете щети, причинени от боята за коса. Имайте предвид, че пълното преоцветяване не е същото като тонална промяна. Можете да направите това с полу-перманентна боя, която не съдържа амоняк. Боядисването с полу-перманентна боя е много по-нежно за косата и води до увреждане по-рядко. Тъй като тези багрила не са толкова вредни, можете да ги използвате по-често.

Колко издържа трайната боя за коса?

Трайното боядисване на косата издържа, докато има значително повторно израстване. Този период варира в зависимост от това колко бързо расте косата ви. По принцип не трябва да избледнява или да губи цвят в дългосрочен план. Зависи и от типа обработка, която използвате между боядисванията. Използването на добро боядисване може да помогне на постоянната ви боя да продължи да изглежда здрава и блестяща в продължение на много месеци, дори когато косата ви расте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Знаете ли как се казва бащата на...
От жълтите петна по ваната няма...
Как спагетите да не се слепват-...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Двойките от тези зодии никога...
Уникално Късметче за всяка зодия...
Уникално любовно пожелание за...
5 тайни послания, които тялото...
3 места в дома ви, които задължително...
Какво да подарим за Новата 2023...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Кои зодии ще генерират гениални...

Последни новини