Колко пъти в седмицата трябва да тренирате, за да влезете във форма?

2866

Редовните тренировки могат да ви помогнат за много неща. Воденето на активен начин на живот има големи физически и психически ползи, тъй като повишава на сърдечната честота, а редовното трениране на тялото може да намали риска от много видове заболявания и да подобри здравословното ви състояние.

Препоръчително е възрастните да извършват някакъв вид физическа активност всеки ден от умерена активност, като бързо ходене, енергична дейност, бягане.

Всеки човек има индивидуални нужди, способности, различно физическо състояние, така е че трудно да се даде точен отговор на въпросът колко пъти в седмицата трябва да тренирате. А и целите се различават.

Винаги може да се допитате до опитен фитнес треньор, за да имате най-добри резултати. Може да постигнете вашите фитнес цели, като същевременно гарантирате балансиран, безопасен и забавен режим на тренировка.

5 начина да направим тренировките си по-поносими

Колко дни в седмицата трябва да спортувате?

В идеалния случай трябва да се опитате да тренирате три до четири пъти седмично. Ако можете да направите малко повече, това е страхотно. Трябва да отделяте време и за възстановяване. Разпределете упражненията равномерно през седмицата, за да нямате натоварване на определени части от тялото.

Колко трябва да продължава всяка тренировка?

Погрешно е схващането, че тренировката трябва да бъде много продължителна и натоварваща. В този случай рискувате да се преуморите или нараните. 90 минути за тренировка е абсолютно достатъчно според експерти.

Не правете тези 5 грешки по време на тренировка, ще увредите ставите

Можете ли да тренирате с тежести два или три дни подред?

Не се препоръчва да тренирате с тежести няколко дни подред, защото мускулите ви ще се нуждаят от време между тренировките, за да се възстановят. Особено ако сега започвате с тренировките и не сте натоварвали тялото си ежедневно, е добре да си давате повече почивка.

Важен ли е сънят за добрата тренировка?

За да сте по-добри в тренировките си и да постигнете целта по-лесно, много е важен добрият и здрав сън. Нарушенията в съня може да ви накарат да усещате повече глад и да развалят диетата ви, а умората да провали тренировките и мотивацията ви.

Допитайте се до опитен фитнес треньор, за да имате най-добри резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Само хитрите домакини знаят как...
След всяко пране сипвайте това...
Научете кой е най-вкусният сорт...
Рецепта за традиционна къпана...
Стана ясно кои са носителите на...
3 зодии, които трябва да внимават...
„Ще ми гръмне главата!“ и още 11...
5-те зодии с нова връзка през ДЕКЕМВРИ...
6 ефективни трика да спрете да...
Най-странните комбинации от...
Ето кой е цветът на 2023 г....
Уникално късметче за всяка зодия...

Последни новини