НА ЖИВОВойната в Украйна

Коментар №1 на седмицата: Той я преби – защо?

13472

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 10000 ваши прочитания в Actualno.com.


От края на ноември българският шоубизнес си има собствен скандал тип MeToo – с актрисата от "Откраднат живот" Диана Димитрова. Защото тя обяви, че е била жертва на насилие, при това на снимачната площадка.

Публично известното: Преди 5 години някой жестоко е пребил Димитрова. По думите ѝ, станало е пред свидетели – много. Отново по думите ѝ – неин колега, при това известен.

Публично неизвестното: Кой е въпросният човек? Досега Димитрова дава само подсказки и кодове. Още по-важното обаче е защо.

Да пребиеш човек пред десетки свидетели подсказва две неща – или си такова леке, та се чувстваш толкова безнаказан и велик, че да си го направиш, или има толкова емоционално силна причина, че да не ти пука кой, пред кого. Да ти падне пердето един вид. Може и да е смесено от двете неща.

За първия вариант няма какво да се коментира – съд, затвор. А свидетелите поне пред себе си да се срамуват, че не са обелили дума. За втория вариант обаче определено има какво да се каже - и не бива да се изключва, тъй като рядко от пръв поглед нещо е такова, каквото изглежда едно към едно.

На първо място – какво е довело до това да му падне пердето на бияча? Психическо заболяване? Или поведение от страна на Димитрова, което го е провокирало? Защото вече се пише, че актрисата е имала авантюра с колегата си и не е понесла, че той е решил да продължи напред в живота без нея – съответно е почнала отмъщение по женски. Ако е така, тогава това тормоз ли е? Всички знаем какво би се казало, ако се случи наобратно – мъж да не може да преглътне, че жена го зарязва. А в този случай?

Представих си, че в такъв случай мъжът подава сигнал до МВР. И това, разбира се – в България. Щеше да е още един прекрасен щрих на обществото ни. Нали всички знаем какво би се случило в България с репутацията на мъж, който се оплаква от тормоз от жена, вместо "да се държи мъжки"?

Задавам си и друг въпрос – историята излиза 5 години по-късно наяве, при толкова свидетели. Защо? Откровеният отговор ще хвърли светлина върху всички първопричини. А откровеният отговор ще е многопластов - не просто защо пряко засегнатата не е казала, а също и свидетелите.

Щом биеш, ТРЯБВА да си получиш наказанието. Но за да е релевантно, трябва да са ясни и причините. И именно защото насилието е нещо много сериозно, именно защото в България куп жени си отидоха от този свят заради това, в тази история трябва всичко да бъде изяснено. За да се научат поуките – поне малко. За да се променим като общество - и мъжете, но и жените.

Самата Димитрова писа в профила си във Фейсбук, че станалото преди 5 години било голяма грешка от нейна страна - да пази кариерата си, а не достойнството си. Нека всички млади, а и не само, жени добре да го запомнят. Защото за някои неща в живота няма връщане назад.

ОЩЕ: Тя - мръсницата, винаги грешница, дори и пребита

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

11 години от опустошителното...
От днес: БНБ пуска монетата за...
Кой има имен ден днес, 6 февруари...
Прогноза за времето - 6 февруари...
Най-важното за деня, 5 февруари...
Илин Димитров: Ще се опитаме да...
Братът на изчезналия Емил: Последно...
Българин, задържан в РСМ: Полицаите...
Седмична прогноза за времето...
Земеделското министерство започва...
Обилният снеговалеж прекъсна...
Затвориха за движение Троянския...

Последни новини