Концесионерите на мола в Благоевград искат експертна оценка на щетите

4223
Концесионерите на мола в Благоевград искат експертна оценка на щетите
Снимка: БГНЕС

Концесионерите на мола в центъра на Благоевград, от чиято фасада снощи паднаха стотици ламаринени плоскости, ще поискат да бъде направена експертна оценка на изпълнените преди пет години строително-ремонтни и монтажни дейности.

Вчера силният вятър отнесе цялата източна стена от арт елементи и част от южната облицовка на сградата, във и около която по това време се намираха стотици хора. Пострадали няма.

Няма затиснати хора под отломките от мола

Няма затиснати хора под отломките от фасадата на Ларго мол в Благоевград, съобщи областният управител Бисер Михайлов. Разширява се пер...

Малко след 18 часа красивата и артистична опаковка на най-голямата търговска сграда била буквално обрулена от вятъра. Цялата конструкция на фасадата е паднала, а звукът наподобявал взрив. За около час ситуацията била овладяна.

Вътре по самата сграда няма поражения, поясни в качеството си на председател на областния щаб за реакция при бедствия областният управител Бисер Михайлов. Според областния директор на пожарната служба Георги Пармаков, при евакуацията на хората от сградата и района около нея са изпълнени всички изисквания. По думите му, към момента на инцидента аварийните изходи са били отворени.

И към момента достъпът до сградата остава забранен. Спряно е електрозахранването.

Охраната на сградата ще продължи денонощно, а следващите действия за нейното обезопасяване и възстановяване на щетите трябва да са на концесионера, подчерта областният управител.

Падна фасадата на мол в центъра на Благоевград* (СНИМКИ)

Вятърът събори цяла стена на МОЛ Ларго в идеалния център на Благоевград. Паднала е цялата метална обшивка на източната страна на сград...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com