Конгресът на САЩ се зае с НЛО: служители на разузнаването ще обясняват странни феномени

8214
Конгресът на САЩ се зае с НЛО: служители на разузнаването ще обясняват странни феномени
Снимка: Simone Holland / Pixabay

Федералното правителство на САЩ се зае сериозно със случаите на наблюдения на НЛО на Земята и иска да разбере какви са тези явления и каква е тяхната природа.

В Конгреса на САЩ са поканени представители на американското разузнаване, които следващата седмица ще свидетелстват какво им е известно по този въпрос. Това е първата среща от подобен род за повече от 50 години, съобщава Express.

"Това ще даде възможност на обществеността да чуе непосредствено от експерти в дадената област и служители на разузнаването за това какво представлява една от най-големите мистерии на нашето време“, казва Адам Шиф, конгресмен от Демократическата партия на САЩ и председател на Комисията по разузнаването на Камарата на представителите.

144 случая на наблюдения на НЛО

През 2021 г. директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс публикува доклад, обхващащ наблюдения на НЛО от 2004 г. В този доклад се посочва, че са документирани 144 такива случая. Но само едно от тези наблюдения на НЛО може да бъде обяснено от пилотите на ВВС на САЩ.

Защо още не сме открили извънземни цивилизации: нова теория

Докладът не изключва вероятността Русия или Китай да са създали някаква авангардна технология, която да обяснява наблюденията. Освен това тези явления определено не са свързани с изпитанията на американска военна техника. Докладът включва и описания на наблюдения на НЛО близо до американски военни учебни бази. Затова всички тези случаи привличат все повече вниманието на американските политици и Пентагона.

Специален отдел на Пентагона

Миналата година Пентагонът обяви създаването на ново звено в структурата на отбранителното министерство на САЩ по разследване на данни за неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

AOIMSG ще се съсредоточи върху откриването, идентифицирането и атрибуцията на представляващи интерес обекти във въздушното пространство със специално предназначение, което включва зони на военни операции и полигони. В такива зони НЛО представляват потенциална заплаха за военните пилоти и националната сигурност.

"Наблюденията на НЛО са много важен въпрос. Ние се стремим да бъдем възможно най-открити към американския народ", казва говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Розуел и НЛО в Зимбабве

Най-известният инцидент с НЛО до момента е инцидентът в Розуел или катастрофата на НЛО в Розуел. Това събитие се случва през 1947 г. в щата Ню Мексико, когато се разбива неидентифициран летящ обект. Въпреки че американската армия твърди, че това е катастрофа на метеорологичен балон, привържениците на конспиративните теории смятат, че извънземен кораб е пристигнал на Земята заедно с извънземни.

Друго гръмко събитие е масовото наблюдение на НЛО в Зимбабве през 1994 г. Тогава 62-ма ученици от местното училище на възраст от 6 до 12 години наблюдават полет на НЛО в небето и дори заявяват, че този обект е кацнал и е имало контакт с извънземни. Но не всички деца, които са били на училище в този ден, казват, че са видели нещо. Много скептици от научната общност тогава заявяват, че това е феномен на масова истерия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Левитация, изгаряния и необяснима бременност: Пентагонът разсекрети още 1500 страници за НЛО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Смяна на времето 2024: ето кога минаваме към лятно часово време

Топенето на ледниците ще скъси годината на Земята (ВИДЕО)

България е домакин на най-мащабната конференция за подобряване и управление на бизнес процеси в региона

Три кодекса на ацтеките, които описват цялата им история, са намерени в частна колекция

Невероятно откритие: Намериха останки от древен гигантски делфин на 16 милиона години (ВИДЕО)

Откритие на 1,6 милиона години променя това, което знаем за човешката еволюция

Археолози откриха римските стени на Нарбон

Учени: Хората предават два пъти повече вируси на животните, отколкото обратното

Защо спиралата на ДНК почти винаги е усукана надясно?

Проучване: Кучетата разпознават думи, свързани с определени предмети

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com