Коренът от джинджифил е подходящ за възрастните хора при настинка и грип

2567

В сезона на грипа сме, а онова, което повечето хора наричат „настинка“, всъщност са банални вирусни инфекции, които протичат леко и се самоограничават при по-младите хора и при тези, които не страдат от тежки хронични заболявания, но могат да бъдат с опасни и животозастрашаващи последствия за възрастните хора и при хронично болните пациенти. Това прави познаването на природните ресурси, с които възрастните хора могат да подпомогнат имунната си система и да подсилят организма си, изграждайки щит срещу вирусите и бактериите, особено важно. Едно от тези съкровища, които държат вирусите далеч от тялото и съхраняват здравето, е коренът от джинджифил, подходящ при настинка и грип.

При настинка и грип – джинджифил

Коренът от джинджифил е изключително благоприятен и известен в народната медицина от незапомнени времена с благотворното си въздействие върху организма, повишаване на съпротивителните сили и подобряване на функционирането на имунната система. Джинджифилът се използва и като подправка, и като напитка, и като средство за разкрасяване и отслабване в диетичното хранене и козметиката, но най-горещо се препоръчва при настинка и грип.

Лекар разкри по колко джинджифил може да се яде без вреда за здравето

Сред най-известните свойства на джинджифила, които го правят подходящо средство при настинка и грип, са:

Приемът на джинджифил и особено на корен от джинджифил, тоест джинджифил  в чист вид, а не вложено малко количество в други изделия, помага на хората в вряла възраст и на тези в залеза а живота си да съхранят здравето си, поддържайки имунната им система в готовност да се справи с вируси, бактерии и здравословни проблеми, породени от недостатъчните съпротивителни сили на организма. С напредване на възрастта на имунната система ѝ става все по-трудно да се справя сама, като това важи и при настинка и грип. Възможно е банална инфекция да се окаже опасна за възрастните хора, което прави подсилването на имунната система в третата възраст ключово за съхраняване на здравето.

Как е правилно да се съхранява джинджифил, за да се запазят полезните му свойства - всяка домакиня трябва да знае това

Какви други полезни свойства на джинджифила са известни?

Освен при настинка и грип джинджифилът помага на тялото да се справи с:

Чай от джинджифил - как е правилно да се приготвя и да се пие

Какво съдържа джинджифилът?

Джинджифил може да откриете както в чист вид, така и вложен в козметични продукти, чайове и дори в храни и сладки изкушения като шоколада. Самият той съдържа богата гама от витамини и минерали, сред които витамини С, В1, В2, А, фосфор, калций, магнезий, желязо, цинк, натрий, калий и ценни аминокиселини, сред които лизин, фенилаланин и други.

Кой и кога следва да внимава при прием на джинджифил

Въпреки че джинджифилът се препоръчва при настинка и грип, ако имате температура, която е висока, добре е да го избягвате, тъй като ефектът му е затоплящ. През летните горещини, при кървене, обилна менструация, както и при колит, гастрит и други специфични хронични състояния и заболявания, джинджифилът също не действа благоприятно. Вашият лекар или фармацевт може да ви помогне да определите подходящ ли е за вас джинджифилът при настинка и грип, както и кога да го използвате, за да подобрите самочувствието и здравето си.

Статията има само информативен характер и не замества лекарска консултация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

1 кофичка кисело мляко преди лягане...
8 храни, които ускоряват метаболизма...
При тревожно разстройство -...
Това са най-ефективните напитки,...
Задължително хапвайте ТЕЗИ продукти...
В тези ситуации НЕ пийте кафе на...
Най-ценният зеленчук: сваля...
Колко минути на ден трябва да ходите...
Как да пием кафето по здравословен...
3 неща, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва...
Учени: Този зеленчук предотвратява...
Естествените средства за лесно...

Последни новини