НА ЖИВОВойната в Украйна

Корнелия Нинова: БСП няма да се прегърне с ГЕРБ и да ги подкрепи за кабинет

1875

ГЕРБ няма да направят кабинет, защото нямат декларирана подкрепа от парламентарно мнозинство. БСП няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV за възможността за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. 

По думите ѝ, който и да е кандидатът на ГЕРБ за премиер, няма да получат подкрепа за съставянето на правителство. БСП няма да се прегърнат с ГЕРБ и да подкрепят техния мандат. Нека да видим дебата за премиер, състав на правителство, ще го коментираме, но с ясна и категорична позиция - няма да подкрепим първия мандат за съставяне на правителство, даде да се разбере лидерът на БСП.

Според нея Бойко Борисов не е човекът, който ще изведе България през кризите. Реставрация на точно същите хора със същото управление не изглежда добре, коментира Нинова. 

БСП са готови за третия мандат за съставяне на правителство, като ще очакват решениет на президента. БСП няма да съветва Продължаваме промяната за втория мандат. ПП доста грубо влизат на терена на други партии и се занимават с техни вътрешнопартийни въпроси, недоволна е Корнелия Нинова. 

Тя не вижда логическа връзка между промените в Изборния кодекс и невъзможността да се съставянето на правителство с втория мандат. Промените в Изборния кодекс си струваха, защото дават възможност на хората да изберат как да гласуват - с машина или с хартия. Остава район "Чужбина", Общественият съвет към ЦИК, ще има видеонаблюдение, ще се гласува зад параван, така че мисля, че се получи добро решение, подчерта Нинова, която има съмнения, че се извърша манипулация с машинното гласуване.

Нинова иска да види какъв ще е резултатът от евентуални следващи избори, за да се види дали промените в Изборния кодекс ще проработят. Нека да оставим право на хората как да гласуват, призова лидрът на БСП. 

Тя добави, че обвиненията, че се прави коалиция на хартията, е манипулация. 

По отношение на новото обединение в ляво, Нинова коментира, че БСП е отворена отново за червените кадри, които се отделили от левицата през 2016 г. През всичките години сме подавали ръка на колегите, направихме всичко възможно да ги върнем, но уви - не желаят, каза още Нинова. Тя допълни, че бившите членове на БСП не приемат подадената ръка. "Събраха се, охулиха БСП, настояха за смяна на ръководството и си тръгнаха", посочи Нинова и добави, че все още остава подадената ръка да се върнат в БСП. 

Още: Нинова: Оставам оптимист, че може да има правителство

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

НДСВ ще прескочи бариерата за...
Иван Шишков: Служебното правителство...
"Положението е 0:0 след дузпи":...
Демерджиев: Поисках Скопие да...
Карадайъ: ДПС сме съпричастни...
Политолог не изключва втори парламентарни...
Румен Христов: Бойко Борисов...
Военният министър се оплака от...
Доц. Александър Христов: Кютекът...
Изпращаме два "Спартана" със...
Симидчиев: 49-то НС ще е копие...
Гроздан Караджов: Изплатени...

Последни новини