НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Костадин Костадинов: Хората, които се опитват да въведат еврото, ще лежат в затворите (ВИДЕО)

6224

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заплаши политиците, работещи за въвеждане на еврото в България, с това, че "ще лежат в затворите". Той направи изявление от кулоарите в парламента малко след като на практика опита да саботира събитието "България в еврозоната - предимства и възможности".

"Тези хора в момента предизвикват със своето поведение сблъсъци. Опитвайки се да унищожат българската финансова независимост, противно на Конституцията, без да се допитват до българския народ, те се опитват да извършат един скрит държавен преврат. Защото въвеждането на еврото по този начин е престъпно и хората, които се опитват да го направят, ще лежат в затворите. Това ние, от „Възраждане“, го обещаваме. Всички – до един, без значение кой на каква позиция е. И после да не се оправдават с „ние изпълнявахме заповеди“. Не, напротив, тези, които ще дойдат след тях, също ще изпълняват заповеди", заяви Костадинов.

Що се отнася до финансовата независимост, страната ни е във валутен борд от края на XX век. Тоест, системата ни не е независима, защото от 1997 г. официалният валутен курс на лева е вързан за германската марка, а от 1 януари 1999 г. - към еврото. Това означава, че БНБ не води самостоятелна политика в най-важното - да печата пари.

"Но тези безотговорни предатели и престъпници не се притесняват, че с тези действия могат да изправят държавата на ръба на гражданска война. Ние ще започнем събирането на подписки за референдум за членството на България в еврозоната. Ще разкажем на българите, че това, което се готви с техните спестявания, е грабеж. Ще ги питаме искат ли да преживеят отново Виденовата зима. Ще ги питаме искат ли България да подари няколко десетки милиарда от своя резерв на Европейската централна банка", закани се лидерът на "Възраждане".

ОЩЕ: Левът беше самостоятелен, но дойде Виденовата зима: За предимствата на еврото говори Евгений Кънев (ВИДЕО)

Докато депутатите му предизвикаха напрежение в мол "Парадайс", Народното събрание провеждаше редовното си заседание и започна обсъжданията за изпращането на оръжие в Украйна. Там също имаше скандал - четете тук. Костадинов обясни, че половината депутати на "Възраждане" все пак били в пленарната зала.

ОЩЕ: Разбиха мита, че цените скачат заради еврото

"Възраждане" се оплакаха, че само армията не била впрегната срещу поддръжниците им

След като със скандали и агресия депутати от "Възраждане" се добраха до конференция за въвеждане на еврото в България, лидерът на форма...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Слави Трифонов: Един ден съм “лош”...
Мнение: Предизборната кампания...
ПП определи обвинението срещу...
Спиране на войната и връщане към...
Слави Трифонов: Като министър...
Пеканов призна: България не може...
ЦИК: Няма да има видеонаблюдение...
Радев заминава за Европейския...
Костадинов даде отговор на журналистическо...
БСП сигнализира Европа за Зарков...
Петър Витанов очаква лидерския...
На молитвената закуска в САЩ Иван...

Последни новини