Крисчън Бейл: Преследвах случайни хора по улиците, за да вляза в новата си роля

9423
Крисчън Бейл: Преследвах случайни хора по улиците, за да вляза в новата си роля
Снимка: Getty Images

Носителят на "Оскар" Крисчън Бейл не се страхува да играе странни персонажи - всъщност ролята му на Брус Уейн/Батман може би е една от най-нормалните в кариерата му. В интервю за „Entertainment Weekly“ Бейл разкрива, че за новата си роля във филма "Амстердам" е изградил образа на героя си като е преследвал случайни хора по улиците. 

"Спомням си, че веднъж видях невероятно интересен човек, който вървеше по улицата", казва Бейл пред изданието. "Аз просто се превърнах в странен преследвач, който го следваше и изучаваше. Така че той ми оказа голямо влияние, който и да е този човек. Не му знам името."

Действието на филма, режисиран от Дейвид О. Ръсел, се развива през 1933 г. в Ню Йорк и се върти около трима приятели, които стават свидетели на убийство. Заподозрени, че са извършителите, те разкриват конспирация, докато се опитват да изчистят имената си. Сюжетът е базиран на истинска история. Героят на Крисчън Бейл е ексцентричен ветеран от Първата световна война. Другите двама герои са Валери Возе, медицинска сестра, която се грижи за него, след като е ранен във войната (изиграна от Марго Роби), и Харолд Уудман, негов боен другар (изигран от Джон Дейвид Уошингтън). Във филма участват още Робърт де Ниро, Аня Тейлър-Джой, Крис Рок и Рами Малек.

Дейвид О. Ръсел за първи път споделя идеята си за „Амстердам“ пред Крисчън Бейл преди шест години, а през бавното развитие на проекта Бейл все повече се увлича по героя. Той търси вдъхновение за ролята си буквално навсякъде. 

Крисчън Бейл: Костюмът на Батман ще ми липсва

Актьорът Крисчън Бейл сподели, че ще изпитва носталгия по костюма на героя си Батман, въпреки всички главоболия, които му е навлякъл. ...

Актьорът признава, че е използвал малко от Коломбо на Питър Фолк в героя си, въпреки че настоява, че той е комбинация от много различни хора. Рядкост е за един актьор да успее да развие персонаж по този начин, но Бейл и Ръсел работят добре заедно. Неслучайно филмът на Ръсел от 2011 г. "Боецът" носи на Бейл единствения му досега "Оскар" - за най-добър актьор.

ОЩЕ: Шон Пен остави на Зеленски своя Оскар до победата на Украйна (СНИМКИ) 

Въпреки отдадеността на всички участници обаче, "Амстердам" не успява да впечатли критиците, които му дават едва 33% в Rotten Tomatoes. Съобщава се, че филмът е струвал над 100 млн. долара. Но от премиерата си през октомври досега е спечелил само малко над 30 млн. долара в световен мащаб.

В следващия филм на Крисчън Бейл, "Pale Blue Eye", актьорът играе уморен от света детектив през 1830 г., който разследва убийството на кадет от Уест Пойнт и за да разреши случая, си сътрудничи с младия Едгар Алън По. Филмът започва прожекции в ограничен брой кина през декември, а премиерата му в Netflix е предвидена за 6 януари 2023 г. Следващият порект на Бейл ще е филмът "The Church of Living Dangerously", в който играе пастор, който става наркотрафикант за мексикански картел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино