Кънев: Русия и Турция ни блъфираха за "Турски поток"

2885
Кънев: Русия и Турция ни блъфираха за "Турски поток"
Снимка: БГНЕС

Многократно всички разумни наблюдатели и български политици отбелязвахме, че Путин и Ердоган блъфират с “Турски поток”. Така зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев се изказа за новините, че "Газпром" е започнал да демонтира и замразява стотици километри от тръбопровода, подвеждащ газ по руска територия към морския участък на проекта.

Според Кънев този "блъф" е бил основно срещу България, която и "двамата султани броят за свой своенравен вилает."

"Газпром" сложи край на надеждите "Турски поток" да стане "Южен поток"

Руският енергиен монополист "Газпром" започна демонтаж на мощности, които бяха предвидени за реализацията на "Южен поток" и евентуално ...

"Многократно Бойко Борисов ни обясняваше, че “Турски поток” ще има и повтаряше султанските опорни точки. Играеше го посланик на двете Високи порти в Брюксел и генерален губернатор в София", посочи Радан Кънев.

И добави: "Интересно ми е какъв е днешният му коментар на водещ европейски геополитик и лидер на Западните Балкани. Сигурно, че той е спрял “Турски поток” в телефонен разговор с блъфьора Владимир Владимирович..."

По информация на "Интерфакс" заради съкращаването на първоначалните планове за капацитет на "Турски поток" от 63 на 15.75 млрд. куб. м годишно са се оказали ненужни 506 км тръби. Те са част от Южния газов коридор, който бе проектиран за "Южен поток".

"Газпром" е построил 50% от морския участък на "Турски поток"

50% от морския участък на газопровода „Турски поток“, или 930 км общо от двете тръби, са поставени по дъното на Черно мор...

Сега започва демонтирането или консервирането на няколко участъка, тъй като след пренасочването им за обслужване на "Турски поток" вместо първоначалните 4 тръби с Анкара бе договорена една тръба и втора под условие, че ЕС даде пълни гаранции, че иска да получава гориво по нея, ще изгради насрещна инфраструктура и ще ѝ даде статут на специален проект за съюза.

Замразява се строителството на поредицата компресорни станции Русская, Казачия и Кореновская "до вземането на решение за реализация на тези обекти", се казва в цитираните документи на "Газпром".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика