НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Лечева отговори на Василев: Не си уволнил никого за корупция, как да връщам хора?

4173

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе на изслушване в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, където отговаряше на депутатски въпроси. Лечева съобщи, че нейният предшественик Радостин Василев не е уволнил нито един служител с мотив "корупция".

Повод за въпроса стана интервю на Василев, в което той заяви, че във ведомството има координирани действия по възстановяване на всички корумпирани служители, които той е освободил и от Българския спортен тотализатор, и от Национална спортна база, и от ММС.

"И аз прочетох, че сме възстановили на работа корумпирани служители. Как се определя кой служител е корумпиран – на база на паметна записка, на база на заповед или на база освобождаване срещу обезщетение от шест заплати? Има нула освободени за корупция. И нито един служител на ръководни позиции не е възстановен“, съобщи Лечева и отново подчерта, че няма "нито паметни записка, нито доклади, нито заповеди по отношение на хора, уличени в корупция", каза тя, цитирана от БТА. 

Министърът на младежта и спорта каза още, че става въпрос за "клевета, която уронва престижа на институцията". Още: Лечева: Последната грижа на Президентството е Радостин Василев какъв да стане

Министър Весела Лечева се ангажира пред депутатите да бъде представена и пред тях програмата за „Олимпийска подготовка и развитие на спорта за високи постижения 2023“, с която вчера бяха запознати представителите на федерациите. Тя подчерта, че Министерство на младежта и спорта ще осигури на българските треньори и технически екипи достойно заплащане по програмата за „Кадрово осигуряване на спорта за високи постижения за 2023 и 2024 г“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Слави Трифонов: Един ден съм “лош”...
Мнение: Предизборната кампания...
ПП определи обвинението срещу...
Спиране на войната и връщане към...
Слави Трифонов: Като министър...
Пеканов призна: България не може...
ЦИК: Няма да има видеонаблюдение...
Радев заминава за Европейския...
Костадинов даде отговор на журналистическо...
БСП сигнализира Европа за Зарков...
Петър Витанов очаква лидерския...
На молитвената закуска в САЩ Иван...

Последни новини