НА ЖИВОВойната в Украйна

Лечева: Само след 2 години е Олимпиадата в Париж, ще бъдем близо до спортистите ни

2498

"Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт."

Това заяви Весела Лечева, която пое поста на служебен министър на младежта и спорта от Радостин Василев. Предаването на властта в ММС се случи в сградата на ведомството.

ОЩЕ: Кабинетът "Донев" се закле - Радев: Първи приоритет е сигурността. Донев: Кабинетът не е "Б отбор" (ВИДЕО)

„Уважаеми колеги, днес с голямо удоволствие предавам поста на един спортист, който се доказа и като спортен ръководител и администратор. Тръгвам си с високо вдигната глава, направих всичко по силите си, няма от какво да се срамувам – започнат бе един кръстоносен поход срещу политики в спорта. Благодаря и на екипа си – тези хора показаха, че могат да се справят под напрежение“, бяха встъпителните думи на вече бившия спортен министър Василев.

„Мога да кажа, че съм близо 40 години в спорта като състезател, като ръководител, като народен представител. Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт. За мен той винаги е бил кауза. Ще запазя всичко позитивно и започнато, което може да доведе до успехи и спокойствие – принципите, от които ще са водя, са професионализъм, опит, прозрачност, и най-вече истината. Само след две години е Олимпиадата в Париж. Ще дадем нужното спокойствие – да можем да дадем увереност, че ще действаме внимателно. Всеки един спортист е важен. Целият екип ще бъдем близо до тях“, започна Лечева.

ОЩЕ: Кабинетът "Петков" сдаде властта (СНИМКИ)

Тя потвърди, че ще има двама заместник-министри и началник на кабинета.

„Познати лица са, скоро ще обявя имената им“, каза новият служебен министър на спорта и продължи: „Ще се събера с всички, ще им дам конкретни задачи, за да имаме една много внимателна преценка на всички предстоящи решения. Всичко започнато ще бъде анализрано, така че да се направи една временна картина“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

На бюджетна комисия: Не мина забраната...
Сачева се радва, че президентът...
Атанасов за номинацията на ГЕРБ...
Борисов: Ако Радев наложи вето...
Желязков: Проф. Габровски не...
Борисов нарече Асен Василев лъжец...
Иван Христанов: Номинацията...
Гечев увери, че докато е министър,...
Съветникът на земеделския министър:...
Радостин Василев: Във всички...
Заместник-министърът на земеделието:...
ДБ: Посещението на руския митрополит...

Последни новини