Лекар: Една хапка от това преди лягане и ще забравите за безсънието

75549
Лекар: Една хапка от това преди лягане и ще забравите за безсънието
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време обществото се развива толкова бързо, че ако не работите усилено, може да се окажете в периферията на живота. Офис служителите са подложени на голям натиск на работното място, особено тези в началото на 30-те си години или тези, които започват собствен бизнес, тъй като по това време се сблъскват с огромен брой проблеми - заеми, ипотеки, семейна издръжка. Такива хора са по-склонни да страдат от безсъние в сравнение с останалите. Но можем да подобрим качеството на съня си с помощта на храната, съобщава китайският „Sohu“.

Ако от дълго време страдате от безсъние, консумирайте тези храни:

Банан

Бананът е добре познат плод, който е полезен за съня и помага при безсъние. Това е така, защото е богат на витамин В6 и магнезий, които имат успокояващ ефект, успокояват нервите и избавят от негативните мисли. Бананът е също така основен източник на триптофан - незаменима аминокиселина за човешкия организъм, така че когато тези елементи работят заедно, той може да действа като успокоително и да подобри съня. Затова хората, които често страдат от безсъние и лош сън, могат да консумират повече банани.

Кардиолог: Усетите ли това по тялото си - имате миокардит

Мляко

Отдавна известно е, че млякото помага за съня. Млякото е отлично средство за сън, тъй като съдържа триптофан и пептиди. Триптофанът може да стимулира човешките клетки да отделят вещество, наречено триптамин, което има хипнотичен ефект. Когато пептидите попаднат в централната нервна система на организма, те могат да имат анестетичен ефект върху цялата нервна система, така че човек да изпадне в състояние на сънливост. Поради тези причини млякото има успокояващ ефект върху нервите и ускорява заспиването. На хората, които страдат от безсъние поради продължителен стрес, се препоръчва да изпият чаша топло мляко преди лягане - то ще успокои нервната система и ще им помогне да заспят.

Жито

Житото е не само полезно за стомаха, но и за безсънието, ако се консумира преди лягане. Това е така, защото то съдържа определено количество триптофан, който помага за заспиването. Освен това е с високо съдържание на нишесте, което дава усещане за ситост след хранене, като по този начин увеличава съдържанието на триптофан в мозъка. Затова страдащите от безсъние могат да хапнат малко жито преди лягане - то има положителен ефект върху подобряването на качеството на съня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com