Лекар: Пийте по една чаша вода в този час, за да отслабнете без да усетите

9325

Водата е важна за вашето здраве и затова е важно да приемате много течности. Но понякога може да ви е трудно да изпиете препоръчителното дневно количество вода. С тези съвети ще стане много по-лесно да пиете много вода.

Бутилка за вода

Ако ви е трудно да пиете вода, защото никога не чувствате, че можете, тогава може да ви е полезно да носите бутилка вода за многократна употреба. По този начин винаги имате вода със себе си. И има много места, където можете да напълните бутилката си. Освен това функционира като добро напомняне да пиете повече; винаги, когато видите бутилката, ще се сетите да отпиете малко.

Напомняния

Друг начин да си напомните да пиете вода е като зададете действително напомняне. Има специални приложения, които ви помагат да следите приема на вода, но може да ви помогне и просто да зададете аларма. Ако консумирате чаша вода на всеки час, ще достигнете препоръчителното дневно количество за нула време! 

Лекар: Изместете вечерята си за този час, за да отслабнете без да усетите

Вода преди хранене

Ако се научите да пиете чаша вода преди всяко хранене, приемът на вода също ще се увеличи. Ако включите и леки закуски, тогава ще пиете поне три до шест чаши вода всеки ден. 

Заменете напитките с вода

Ако обикновено пиете други видове напитки, може да е полезно да замените напитките си с вода. Или редувайте напитки. Към всяко питие, което пиете, вземете чаша вода с него. По този начин можете да се насладите на любимата си напитка, като същевременно пиете много вода.

Овкусете водата

Ако не харесвате вкуса на водата, опитайте се да я направите по-вкусна. Има специални запарки за плодове, които можете да използвате, за да придадете малко вкус на напитката си. Или можете да използвате определени прахообразни или течни форми на аромат, които могат да се добавят към вашата бутилка вода.

Храна

Друг начин да „пиете“ повече вода е като ядете храни с високо съдържание на вода. Някои плодове или зеленчуци се състоят от повече от 90% вода. Примери за това са маруля, зеле, тиквички, целина, диня или пъпеш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здраве

Малко оцет на гладно сутрин и ще...
Лекар: Сложете върху кожата смес...
Задължително изчистете тези...
Това е най-голямата промяна,...
Лекар: Направите ли това - ще се...
Лекар каза колко захар можем да...
Холестеролът ви ще падне двойно...
Учени: Това е най-здравата кръвна...
"Тихият" симптом на диабет, който...
Това са първите 7 симптома на деменция...
Лекар разкри кога пълнозърнестият...
Учени: Хората, които ядат тези...

Последни новини