Лекар: Тези витамини НЕ ТРЯБВА да се смесват, стават отровни за тялото

27715

Когато имате недостиг на витамини или хранителни вещества, е добра идея да приемате добавки, за да попълните дефицита с някои добавки. Но разбрахте ли сега, че има някои витамини, които не трябва да се смесват? Научете повече по-долу.

Витамин С и мед

И двете са от съществено значение за вашето тяло и е важно да получавате много витамин С и мед. Но може да не е разумно да приемате двете под формата на добавка, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Защо? Тъй като приемът на витамин С може действително да намали количеството мед, което тялото ви абсорбира. Това означава, че приемането на тези две добавки заедно може да има отрицателен ефект върху вашето здраве. Така че, ако мислите да смесите тези два витамина; първо се консултирайте с вашия лекар!

Магнезий и калций

Отново, и двете са важни за различни видове телесни функции. Но приемането на допълнително под формата на добавки може да изисква първо медицински съвет. Ако увеличите количеството калций, което приемате, като добавите добавки към диетата си, може да намалите усвояването на магнезий. А по-ниските количества магнезий в тялото ви могат да доведат до по-висок риск от сърдечни заболявания, диабет и остеопороза. Така че, отново, винаги се консултирайте с вашия доставчик на здравни услуги, преди да приемате и смесвате витаминни добавки. 

Лекар: Правете това и ще имате артериите на 20-годишен, когато сте на 70 

Желязо и зелен чай

Въпреки че зеленият чай може да не се счита официално за витаминна добавка, важно е да вземете предвид ефекта, който зеленият чай може да има върху други процеси в тялото ви. Особено когато приемате добавки с желязо. Когато пиете много зелен чай, това може да намали усвояването на желязото и дефицитът на желязо може да има няколко отрицателни ефекта върху вашето здраве. Уверете се, че знаете дали е безопасно да приемате добавки с желязо и да пиете зелен чай през деня.

Лекарства

Някои витаминни добавки също могат да взаимодействат с лекарствата, които приемате. А това означава, че като се опитвате да увеличите приема на витамини, за да се почувствате по-добре, всъщност бихте могли да повлияете отрицателно на ефекта от лекарството, което приемате. Ето защо силно съветваме винаги да се консултирате с медицински специалист, преди да приемате витаминни добавки. Особено когато вече приемате лекарства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здраве

Как да избегнете старческия...
Лекар: Едва ли предполагате,...
Кардиолог разкри какво чувстват...
Може ли да се ядат яйца с кръвен...
Да се сбогуваме с високото кръвно...
Оплаквате се от болка в долната...
Лекар разкри 5 храни за дълголетие,...
Мъка за мнозина - Как магнитните...
Лекар каза колко витамин Ц можем...
Намаленото време за сън може да...
Ново проучване предупреждава,...
Учени: Този навик увеличава риска...

Последни новини