Лесен и ефективен начин за справяне с отпуснатите клепачи

3613

Не е ли кожата най-фантастичният орган? Той служи за толкова много цели, не на последно място е защитата. Същото важи и за нашите клепачи. Те предпазват нашите очи от сухота. Дори когато спим, клепачите ни работят, за да поддържат очите ни хидратирани и чисти.  И така, какво се случва, когато ни сполети проблема с увиснали клепачи? Това е не само козметичен проблем, но може да повлияе и на зрението ни. В тази статия ще обсъдим няколко нехирургични начина за борба с тази дилема, както и няколко медицински процедури с нисък риск.

Тези 5 неща са най-честите причини сутрин да ставате с подути клепачи

Какво причинява увиснали клепачи?

Нашите горни клепачи са свързани с малък мускул, който ги държи на място и позволява на кожата да се движи нагоре и надолу, когато отваряме и затваряме очите си. Точно под веждите ни има и мускул, който повдига клепачите ни. Така че следващия път, когато повдигнете вежди към някого, знайте, че имате два мускула, които работят усилено, за да предадете това невербално послание. Обикновено увисналите клепачи се появяват с възрастта. Кожата и мускулите ни са склонни да отслабват и в крайна сметка да увисват.

Когато започнете да търсите как да коригирате увисналите клепачи без операция, бъдете сигурни, че има много начини за това. Нека започнем с някои промени в начина ви на живот и да разгледаме няколко мускулни упражнения:

Полезни съвети при подпухнали клепачи

Промени в начина на живот

Да се ​​научим как да коригираме увисналите клепачи без операция започва с добър, внимателен поглед върху ежедневието ни. Ето няколко промени, които можете да започнете да правите днес:

- Откажете пушенето.

- Спете възможно най-близо до осем часа.

- Избягвайте прекомерното излагане на слънце.

- Нанесете охладени резенчета краставица върху очите си. (Те съдържат аскорбинова и кафеена киселина, които могат да намалят увисналите клепачи.)

- Нанесете охладени пакетчета чай от лайка върху очите си. Лайката е естествено противовъзпалително средство. (Накиснете две торбички в гореща вода; оставете ги да се охладят в хладилника за 30 минути; поставете ги върху клепачите си за 30 минути.)

- Насладете се на купа грозде всеки ден. (То съдържа ресвератрол, естествен елемент, който може да забави стареенето на клетките.)

Упражнения

- С топла, чиста кърпа нежно масажирайте клепачите си. Това може да увеличи кръвообращението и нервната реакция.

- Повдигнете веждата си, поставете пръст отдолу и се опитайте да затворите очи. 

- Фокусирайте очите си върху един конкретен елемент за продължителен период от време. Не гледайте настрани и докато правите това, ще започнете да усещате как мускулите на клепача ви се стягат.

Медицински решения

Ако сте направили всичко възможно, за да промените начина си на живот и да практикувате тези упражнения без забележими резултати, не се страхувайте да помислите за медицинска консултация с местен център за пластична хирургия. Не забравяйте, че това е нещо повече от козметика. Увисналите клепачи могат да повлияят на зрението ви и да нарушат способността ви да извършвате ежедневни дейности.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

Коренът от джинджифил е подходящ...
Кои плодове са вредни за хората,...
Видите ли това по картофите - не...
Кой е най-добрият алкохол,...
Подходящи храни при високо кръвно...
Защо трябва да ядем мандарини...
Тези храни стават отровни, щом...
Лекар каза колко мед на ден НАИСТИНА...
Таблетка аспирин в пералнята...
Кюфтетата не ви се получават,...
Това е най-добрата напитка за...
Кои са най-отровните комбинации...

Последни новини