Лесно можете да отворите бутилка вино, ако нямате тирбушон

9479
Лесно можете да отворите бутилка вино, ако нямате тирбушон
Снимка: iStock/Guliver

Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи от изминалата седмица са останали зад гърба ви: мислите за работа най-накрая отлитат и вие сте заедно с вашата половинка. Решавате да направите нощта романтична. Отивате до магазина, взимате бутилка вино и внезапно разбирате, че нямате тирбушон. Не се притеснявайте, защото имаме точните съвети за вас. За щастие се оказва, че може да използвате почти всичко под ръка, за да отворите бутилката.

1. Винт и плоски клещи.

Намерете винт и плоски клещи. Колкото по-голяма е главата на винта, толкова по-добре. Вземете го и го поставете в тапата, така че да стърчи с близо 1,5 сантиметра над нея. Използвайте плоски клещи, за да издърпате винта заедно с тапата. Ако нямате клещи, може да използвате керпеден.

2. Джобно ножче.

Може да премахнете тапата от бутилка вино с помощта на обикновено джобно ножче. Острието трябва да бъде достатъчно малко, за да се побере в гърлото на бутилката. Някои хора препоръчват употребата на джобно ножче с назъбено острие. Внимателно поставете ножа в тапата. Сега го раздвижете от ляво надясно. Внимателно издърпайте тапата нагоре, за да отворите бутилката. Забележка: Ако случайно сте поставили ножа в тапата под ъгъл, много внимателно се опитайте да притиснете бутилката към равна повърхност, докато се опитвате да издърпвате тапата. Гърлото на бутилката лесно може да се разбие.

3. Тел и плоски клещи.

Нужно ви е парче стоманена тел (например от вида, който се използва за направата на закачалки за дрехи). Ако е необходимо, я изправете. Използвайте клещи, за да огънете телта от ъгъл под 30 градуса. Внимателно прокарайте телта между ръба на тапата и гърлото на бутилката, докато куката мине под тапата. Ако искате, може да поставите ръкавици, за да намалите триенето от телта с кожата на ръцете.

4. Кламер и химикал.

Вземете два кламера и една химикалка. Разгънете кламерите, като оставите само U-образната форма в двата им края. Прокарайте единия кламер между тапата и гърлото на стъклената бутилка. Когато достигне края на тапата, го завъртете, за да образувате захват, с който да я издърпате. Направете същото с другия кламер. Хванете двата края, които стърчат в горната част и ги усучете. След това прокарайте химикал или молив през дупчицата и внимателно издърпайте тапата.

5. Винт и държач за царевица.

Две тайни на дограмите, които монтажниците не ви казват

Разкриваме ви две тайни на PVC дограмите, които със сигурност ще ви бъдат от полза в началото на зимния сезон.  Всички прозорци т...

Ако замените плоските клещи с държач на царевичен кочан и го използвате в комбинация с винт, може да получите нещо, подобно на Т-образен тирбушон. Винтът има функция на хоризонтална част от тапата и вертикална от държача. Запомнете, държачът на царевичния кочан трябва да бъде по-малък от главата на винта. Внимателно притиснете винта към тапата. Използвайте държача на царевичния кочан така, че неговите два шипа да прихванат здраво главата на винта. Използвайте показалец и среден пръст, за да издърпате държача на царевичния кочан. По този начин може да премахнете безопасно тапата от бутилката.

6. Нож и химикал.

Този метод включва бутане на тапата в бутилката. Промушете корка с нещо остро. Това ще доведе до намаляване на налягането в бутилката, преди да избутате тапата. Поставете бутилката на пода или всяка друга твърда, стабилна или хоризонтална повърхност. Притиснете корка надолу като използвате химикал или друг предмет, който не е остър и има подходяща широчина в сравнение с тази на тапата.

7. Чук тип "кози крак" и малки пирони.

Внимателно забийте пироните в тапата, като ги подредите в една линия с малко пространство между тях. Използвайте главата на чука като ефективен лост. Издърпайте тапата от бутилката и ... когато най-накрая я отворите...е време да си налеете чаша и да се отпуснете...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно