Махнете тези пет предмета от спалнята си и съня ви ще стане дълбок и здравословен

10013

Телевизор

Макар всички да обичаме удобството на телевизора в спалнята, всички също знаем и колко е вредно. Светлината му пречи на мелатонина, зяпането пречи на отдаването на партньорите един на друг, а и един тъмен правоъгълник в центъра на уюта, правят стаята да изглежда като в... хостел.

Това са растенията, които са най-подходящи за спалнята ви

Светещи електрически устройства

Но и освен телевизора, всяко светещо устройство пречи на съня. Махнете ги от главата си буквално - от шкафчетата, рафтовете, скриновете. Оставяйте ги в другата стая или поне по-надалеч от вас. Ако имате нужда все пак от някаква светлина, защото не обичате да стоите на напълно тъмно, вземете си нощна лапма с таймер, която да спре сама след някакво време.

Нощно шкафче с безполезни дреболии

Бързо ги отрупваме с всичко, което смятаме за "нужно" и се превръщат в панаирджийска сергия. Книги, очила, бележници, писалки, списания и още, и още, но това е визуален шум, който освен объркване и стрес не води до нищо друго. Почиствайте и подреждайте редовно.

Стол с дрехи

Дори не е задължително да е стол, често е велоергометъра. Трупаме дрехи като в гардеробна и само ги местим от легото, на въпросния предмет. Махнете планината от дрехи. Сгъвайте след всяко събличане, а ако са мръсни - купете си кош за пране. Плетената кошница с капак стои добре във всеки интериор

Защо не е добре да спите пред огледалото и други лоши поличби

Купчина непрочетени книги

Редовното четене на книги е нещо чудесно, но обикновено е преди лягане, защото тогава имаме време, а после тези книги се озовават навсякъде из спалнята. Много често остават непрочетени, предизвиквайки само хаос. Ако нямате хубава библиотека в спалнята, пренесете ги в хола или в кабинет.

Това са растенията, които са най-подходящи за спалнята ви

Цветята задължително трябва да присъстват във всеки дом. Те създават по-приятна атмосфера, внасят допълнително цвят, а и пречистват въз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Уникално късметче за всяка зодия...
Уникално любовно пожелание за...
Знаете ли защо пакетчетата с чипс...
Зодиите, които трябва да станат...
Тези зодии ще загубят интерес...
Кои зодии си подхождат с Дева и...
Зодиите, които ще мислят за раздяла...
Какво да подарите на любимите...
Как показва чувствата си мъж Дева...
Фън шуй кухня: Какви съдове ще...
Дневен хороскоп за 6 декември...
Фаза на Луната на 6 декември 2022...

Последни новини