НА ЖИВОВойната в Украйна

Майка отнесе 300 лв. глоба, хванали непълнолетната й дъщеря навън след 22 часа

1894

300 лв. ще трябва да плати майка от пловдивското село Житница, защото дъщеря ѝ е била хваната от полицаи навън след 22 ч. Жената обжалва глобата, издадена от Районното управление в Хисаря, но не успя да убеди Районния съд, предаде 24 часа.

Около 23 ч. на 6 юли м.г. униформените получили сигнал, че деца чупят пейките в училището на Житница. След като не намерили никого в двора, решили да направят обход на селото. В парка те установили група от 6 непълнолетни, сред които била и дъщерята на глобената жена.

Седмица по-късно инспектор от Детска педагогическа стая съставил акт, с който на майката е наложена глоба за това, че детето е било навън след 22 ч. Това станало в нейно присъствие и в документа тя изрично е отбелязала, че няма възражения. На база на този акт е издадена глобата.

В съдебната зала бащата на момичето обяснил, че той го е пуснал навън и то само защото майката не си била вкъщи същата вечер. Детето обещало, че ще бъде със своя приятелка и ще се прибере 10 минути след 22 ч. Магистратите обаче прецениха, че показанията на мъжа може да са повлияни от факта, че е женен за глобената. Понеже тримата живеят заедно, съдът няма как да се съгласи, че родителката е освободена от задълженията си да бъде с детето или да осигури пълнолетен придружител.

Като утежняващо обстоятелство е посочено, че момче от компанията, в която е хваната дъщеря ѝ, е регистрирано в Детска педагогическа стая за повече от едно нарушение, включително управление на нерегистрирано МПС. 

Решението за потвърждаване на глобата подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив в 14-дневен срок.

В Търново глобиха жена, защото не се съобразила с липсваща маркировка

Жена от Търново е била глобена за пътно нарушение, защото не се съобразила с пътната маркировка, въпреки че такава на мястото не същест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

България похарчила 2,5 млрд....
Кой има имен ден днес, 23 март 2023...
Унищожиха невзривен снаряд,...
Най-важното за деня, 22 март 2023...
Изчезнали са 2,5 млн. яйца внос...
АПИ обяви обществени поръчка...
Прогноза за времето - 23 март 2023...
Вижте как изглежда картината,...
Времето утре - 23 март 2023 г....
Кабинетът промени тарифата за...
Окончателно: Заявяваме електронни...
Държавата отпусна 50 милиона...

Последни новини