НА ЖИВОВойната в Украйна

Мащабен ремонт възлагат за културния дом "Средец" в София

1280

Домът на културата "Средец" в София предстои да бъде основно ремонтиран. Сумата, приготвена за целта е почти 8,9 млн. лв. без ДДС.

Сградата на общинския културен институт „Средец” е с площ 1780,4 квадрата, а разгънатата й застроена площ е 5415,2 кв. м.

Застроена площ на сградата – 1780,4 кв. м; - Разгъната застроена площ на сградата – 5415,2. Предвиден е демонтаж на каменната облицовка по фасадата, дограмата, тухнелите парапети, всички хидро и топлоизолации. Изцяло ще се премахват всички преградни зидове в южната и източната, а непълно в западната и северната й част.

През годините са правени редица преустройства по сградата - преграждания, обособяване на отделни обекти - ресторант, пицария, магазини, галерии, работилници, складове, офиси и кабинети. Вследствие на всичко това основни комуникационни връзки в сградата са прекъснати. В проекта се предвижда преработка на архитектурното разпределение, без това да засяга носещата конструкция на сградата.

Репетиционната зала за 70 души се запазва, но се увеличава светлата й височина, проектиран е втори евакуационен изход. Зоната на ресторанта ще се преработва изцяло, като в салона за клиенти е проектирана многофункционална зала за театрални моноспектакли, танцови представления, семинари, беседи. В зоната на кухненския блок ще се обособят работилница /ателие/ за поправка и изработка на малки декори и четири склада за инвентар.

Предвижда се изграждане на товарен външен асансьор, помещения за сървър и охрана.

След ремонта на първия етаж ще са ситуирани информационен център, столичен дом за радостни обреди, многофункционална зала, кафе-сладкарница, фоайе, главен вход на концертната зала, камерна зала, гримьорни.

Във вътрешния двор ще се сменят настилки и изолации. Предвидена е възможност за изграждане на мобилна сцена за представления и спектакли на открито. 

На втория етаж ще са разположени многофункционална зала за изпълнителски изкуства за около 50 овтр, зала за семинари и лекции за 45 души, зона за споделено пространство, школа по рисуване, музикални школи, многофункционална концертна и театрална зала, репетиционна за 20 души.

Третият етаж е проектиран за репетиционни зали, административна част и репетиционна хорова зала.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от София

Направиха първа копка на важен...
Откриха трети обект на Quartal...
Фандъкова: Целият бул. „Ломско...
Община Костинброд подписа меморандум...
12 нови електробуса тръгват в...
Кола се удари в спирка на градския...
Община Елин Пелин търси експерт...
Организират благотворителен...
Проведоха се нови срещи по проект...
Председателят на СОС се срещна...
"Патриоти за София" настояват...
Над 300 заявления за компостери...

Последни новини